Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi": Cu ziarele în iarbă şi gunoiul lângă tomberon

Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi": Cu ziarele în iarbă şi gunoiul lângă tomberon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Că salubritatea oraşului depinde nu numai de Serviciul Public Ecosal, ci şi de noi, cetăţenii, care alegem să aruncăm PET-urile, ambalajele şi gunoiul pe unde apucăm, nu este o noutate. Sugestive sunt fotografia cu ziarele pe iarbă, în parc, realizată în cartierul Micro 20, şi cea cu mormanul de mizerie din jurul tomberoanelor, realizată în Micro 21.

Chiar dacă avem coşuri de gunoi atârnate aproape la fiecare stâlp, se pare că ne este lene să ţinem ambalajul în mână până la primul coş. Nu avem educaţie, dar nici atitudine civică. Dacă am fi avut, n-am mai fi lăsat să cadă ambalajele din mână, ca din greşeală, pe jos sau măcar am face un efort să-l tragem de mânecă pe cel care o face. Nu mai spunem că niciunul dintre noi nu se sinchiseşte să îl ridice. „Păi, eu cred că ar trebui să ridicăm ambalajele şi să i le punem în braţe ăluia care le-a aruncat. Dar, nu ştii niciodată cum reacţionează. De obicei, cine are educaţie nu aruncă, iar dacă îi faci observaţie ăluia care aruncă, sigur nu o să-i pese, ba, mai mult, se şi răţoieşte la tine sau sare la bătaie”, a spus Liviu.

Pe de altă parte, mulţi dintre noi consideră că Ecosalul trebuie să-şi facă treaba. „Păi, eu, unul, nu arunc, dar nu înţeleg de ce ar trebui să ridic eu gunoiul altuia. Să îşi facă Ecosalul treaba ca lumea şi apoi mă mai gândesc şi eu dacă ridic ceva. Una este să fii civilizat şi să nu arunci, alta e să te apuci să cureţi tu ce a făcut altul, mai ales că nu sunt plătit pentru aşa ceva”, a spus Costel.

Nu putem să nu-i dăm crezare, când vedem zile întregi gunoiul exact lângă tomberoane, iar Ecosalul întârzie să apară. La cum arată pubelele din fotografia făcută în Micro 21, se pare că oamenii salubrităţii nu au mai dat pe-acolo de zile bune. „Ce-i drept, mai sunt şi ţiganii care răscolesc şi fac mizerie în jur. Dincolo de toate, însă, poate nu ar fi rău să existe o hotărâre prin care să poată fi amendat drastic cel care aruncă orice pe jos”, a spus Ana.

Paradoxul este că astfel de decizii chiar există, dar din păcate nu le pune nimeni în aplicare...

Citit 1476 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.