Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi!": Paharul de lângă coşul de gunoi

Campanie VL "Să-ţi pese de Galaţi!": Paharul de lângă coşul de gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă avem coşuri de gunoi agăţate de stâlpi sau înfipte în pământ, la câţiva metri distanţă unele de altele, chiar dacă nu este aşa de greu să ţinem în mână biletul, paharul, ambalajul până la un astfel de coş, gălăţenilor le este încă mai la îndemână să se debaraseze de gunoaie aruncându-le pe caldarâm. Omul din imagine aruncă paharul de cafea exact lângă coş. Nu cred că sunt singura care a văzut des oameni de toate vârstele aruncând pe jos mucuri de ţigară, bilete şi pahare pe stradă, chiar dacă sunt la un metru distanţă de coş.

„Putem da vina pe toţi primarii trecuţi şi viitori pentru cum asigură sau nu curăţenia, dar un oraş curat depinde şi de cei şapte ani de acasă ai locuitorilor. Nu putem cere un oraş curat, dacă nouă nu ne pasă şi aruncăm gunoaiele unde ne vine. Ar trebui amendat fiecare om care aruncă pe jos, dar este greu să fie surprinşi de Poliţie. Doar dacă îi opreşti tu şi îi duci la Poliţie pot fi amendaţi, altfel e greu să fie prinşi. Sau poate să fie instalate camere de luat vederi peste tot”, ne-a spus Georgiana.

Ne întoarcem, ca aproape în fiecare episod al campaniei „Să-ţi pese de Galaţi!”, la lege, respectiv la HCL 79/2002, unde se prevede, la art. 8, aliniatul i, că persoanele fizice şi juridice au obligaţia „să nu arunce hârtii, bilete, resturi de ţigări, coji de seminţe, sticle sau alte ambalaje pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi şi pe trotuare, mijloace de transport în comun sau în alte locuri publice”.

Dar cine mai are timp să citească hotărâri şi să se gândească la bunul simţ? Oricum vine Ecosalul şi curăţă...

Citit 1833 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.