Cum se poate obţine duplicatul certificatului de naştere

Cum se poate obţine duplicatul certificatului de naştere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Vă rugăm să ne spuneţi ce demersuri trebuie făcute pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de naştere, deoarece eu l-am pierdut”, ne întreabă Sorin Oprea din Galaţi. Pentru obţinerea amintitului act de stare civilă, solicitantul trebuie să se adreseze serviciului de Stare Civilă din cadrul primăriei din localitatea de domiciliu. El trebuie să depună o cerere tip la sediul amintitului serviciu şi o copie (şi original) după actul de identitate. La Primăria Galaţi, taxa de eliberare a duplicatului este de 2 lei.
Dacă solicitantul duplicatului actului de naştere nu este în ţară, acesta trebuie să împuternicească pe cineva din familie printr-o procură specială, unde va preciza - în mod expres - că împuternicirea este „în scopul obţinerii certificatului de naştere” de la serviciul de Stare Civilă de pe raza localităţii unde s-a născut.

Citit 29930 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 14:08

3 comentarii

 • postat de Ignat Cristina
  Luni, 11 Mai 2015 21:57
  109.103.113.***
  buna seara, va rog sa -mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa obtin certificatul de nastere European al copilului. Mentionez ca originalul este pierdut si copilul se afla in Anglia (este major). Eu locuiesc in Piatra Neamt si el este nascut in Covasna. Pot sa-l obtin fãrã sa ma deplasez la Covasna? Multumesc anticipat.
  7
  2
  Raportează
 • postat de Mitrescu Tatiana
  Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 03:04
  84.117.69.***
  buna dimineata
  cum pot obtine duplicat dupa certificatul de nastere (pierdut)
  locuiesc in Bucuresti iar certificatul a fost eliberat de com.N.Balcescu,Constanta
  cum procedez fara a ma deplasa pana in localitatea de nastere ?
  multumesc
  5
  25
  Raportează
 • postat de croitoru lucian
  Joi, 24 Octombrie 2013 11:23
  5.13.142.***
  buna ziua ma numesc croitoru lucian sunt din galati.mi am iuerdut cerificatu de nastere in strainatate din pacate fara el nu imi pot face buletin.ce acte imi trebuie ptr eliberare ptr unul nou.va multumesc
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.