Primăria Galaţi face curăţenie în Grădina de Vară „Central”
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Primăria Galaţi face curăţenie în Grădina de Vară „Central”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrători de la ADP şi Ecosal au declanşat, din iniţiativa Primăriei Municipiului, operaţiunea „defrişarea junglei” din Grădina de Vară „Central”. Dată în folosinţă în 1962, având 2.000 de locuri, Grădina de vară a ajuns în paragină după 1991, pe măsură ce Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor - RADEF Româniafilm a suferit mai multe transformări şi reorganizări, pierzând, rând pe rând, sălile de cinematograf (aflate în paragină, demolate sau retrocedate).

Terenul aparţine domeniului privat al statului, aceasta fiind explicaţia faptului că nimeni nu s-a putut atinge de acel loc. S-a încercat, în repetate rânduri, între 2006 şi 2012, transferul din proprietatea statului în domeniul public local, astfel încât respectivul teren să poată fi dat în administrare Primăriei sau Consiliului Judeţului, însă de fiecare dată hârtiile s-au blocat la Ministerul de Interne, când a venit vorba despre transferul de teren între autorităţile publice.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, a precizat: „Aşteptăm o confirmare de la Bucureşti la solicitarea noastră de a prelua Grădina de Vară „Central”, solicitare pe care am făcut-o, în mod repetat, dintr-o sumă de motive, cel mai important fiind cel legat de igienizare a zonei”.

Întrebarea noastră, de bun simţ, este ce se va întâmpla după ce se va încheia curăţenia, iar Primăria va fi primit dreptul de a administra şi exploata terenul? Vom avea pe strada General Iacob Lahovary, la nr. 4, o viitoare Grădină de Vară modernă, aşa cum gălăţenii aşteaptă de mai bine de 20 de ani sau va creşte acolo ceva ce nici cu gândul nu gândim.

Citit 6177 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.