Sute de gălăţeni s-au întrecut la "Crosul Sănătăţii"

Sute de gălăţeni s-au întrecut la "Crosul Sănătăţii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căldura de afară nu a oprit peste 500 de persoane să participe sâmbătă la "Crosul Sănătăţii", eveniment organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Bărbaţii, femeile şi mai apoi persoanele cu dizabilităţi s-au întrecut pe Faleza Inferioară a Dunării, între Parcul Viva şi Elice. "Au fost în jur de 400 de participanţi, atât la proba pentru femei, cât şi la cea pentru bărbaţi. La întrecerea destinată persoanelor cu dizabilităţi, la start s-au strâns peste 40 de concurenţi", a spus dr. Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Cel mai vârstnic concurent a avut 85 de ani. Nelipsit şi de la ediţiile din anii trecuţi ale Crosului, bărbatul a explicat că aleargă pentru menţinerea sănătăţii. "Le recomand tuturor tinerilor să mai ciupească un pic din orele petrecute în faţa calculatorului şi să facă mişcare", a spus concurentul senior. 

După probele de alergare a venit rândul micuţilor să dea frâu liber imaginaţiei la desenele cu creta pe asfalt. Fiecare dintre câştigători a fost premiat de DSP Galaţi, alături de sponsorii prezenţi la eveniment. "Cred că la anul participarea va fi şi mai numeroasă, deoarece am observat mulţi gălăţeni care alergau pe cont propriu pe Faleză. Dacă reuşim să-i atragem în competiţie, putem vorbi deja de un câştig", a adăugat dr. Boldea.

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.