Mai multe familii gălăţene au încasat alocaţia pentru copiii morţi

Mai multe familii gălăţene au încasat alocaţia pentru copiii morţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de mai multe luni, 13 familii gălăţene, din municipiu şi din judeţ, au încasat alocaţia pentru copil, chiar dacă acesta decedase. Acum trebuie să dea înapoi toţi banii ridicaţi ilegal. Deşi ar fi trebuit să anunţe Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Galaţi că nu mai sunt în drept să încaseze alocaţia, părinţii copiilor nu au făcut-o. În cinci dintre cazuri este vorba despre copii sub doi ani, pentru care părinţii primeau ilegal câte 200 de lei lunar. Restul familiilor au încasat câte 42 de lei pe lună.

S-a recuperat doar jumătate din sumă

Neregulile au fost descoperite de AJPIS Galaţi, la verificarea periodică realizată pe baza datelor Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei. Prejudiciul adus statului, în ultimul an, de aceste familii, a depăşit 10.000 de lei. După cum am aflat de la George Dobre, coordonator Departamentul Beneficiari - Asistenţă Socială din cadrul AJPIS Galaţi, instituţia a recuperat deja mai bine de jumătate din această sumă şi a început demersurile pentru recuperarea restului de bani. Acesta a precizat că, spre deosebire de alte judeţe, la Galaţi nu s-au înregistrat încasări ilegale de alocaţii în cazul tinerilor de peste 18 ani care, abandonând şcoala, nu ar mai fi avut acest drept.

În judeţul Galaţi, aproximativ 110.000 copii cu vârste între 0 şi 18 ani sunt înregistraţi în baza Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială ca beneficiari ai alocaţiei de stat.

Citit 1202 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2013 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.