Părintele Tudorel Popa a plecat la ceruri: 70 de ani de slujire în Catedrala Galaţilor

Părintele Tudorel Popa a plecat la ceruri: 70 de ani de slujire în Catedrala Galaţilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Părintele Tudorel Popa (1918-2013) a trecut la cele veşnice vineri, 19 iulie, la patriarhala vârstă de 95 de ani. Vrednicul de pomenire a slujit neîntrerupt vreme de 70 de ani în Catedrala Galaţilor a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

S-a născut pe 30 decembrie 1918 şi a fost căsătorit cu distinsa sa soţie Aneta, cu care au avut un fiu, Tudorel, pe care îi va întâlni în ceruri... Este absolvent al Seminarului Teologic "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi şi între anii 1938 şi 1943 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti. După absolvire, din 1943 şi până în ultimele zile ale vieţii pământeşti, părintele Tudorel a stat în slujba gălăţenilor şi a lui Hristos.

Prea cucernicul Părinte a fost, în slujirea preoţească, mâna dreaptă a trei arhierei care au păstorit la Dunărea de Jos: PS Cosma Petrovici, ÎPS Antim Nica şi ÎPS Părinte Casian Crăciun. A fost şi rămâne un model de slujire a sufletului românesc ortodox pentru nenumăraţii preoţi care l-au avut alături ca model în rugăciune şi liturghisire. Sunt şi mai mulţi creştinii care l-au avut ca duhovnic şi care s-au hrănit din cuvântul de învăţătură, din blândeţea pe care o emana chipul său luminos.

În 1995, blândul Patriarh Teoctist i-a acordat părintelui Popa Tudorel, în Catedrala Galaţilor, distincţia „Crucea Patriarhală”. În 2006, ÎPS Părinte Casian i-a oferit distincţia „Vrednicia Andreieană”.

Noi înălţăm astăzi o rugăciune pentru pacea şi liniştea părintelui Tudorel Popa şi îl rugăm să ducă la Dumnezeu, în veşnicie, mulţumirile şi rugăciunile noastre.

Dumnezeu să-l odinhească în pace!

Citit 2382 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2013 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.