Protecţia Consumatorului a găsit mari nereguli în magazinele alimentare din Galaţi

Protecţia Consumatorului a găsit mari nereguli în magazinele alimentare din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 270 de kilograme de preparate din carne neconforme au fost oprite temporar sau definitiv de la vânzare, după un control efectuat recent de comisarii Protecţiei Consumatorului Galaţi, atât la magazine mici, cât şi la hiper şi supermarketuri. Comercianţii încercau să vândă salam Extra Presat cu mucegai şi cabanos cu mâzgă, dar şi alte numeroase produse (cârnaţi, scăriţă afumată, pastramă, parizer piept pui, ruladă din piept de pui, pastramă porc, kaizer afumat) depozitate, în unele cazuri, chiar şi la temperatura din magazin, de 20 grade Celsius. Într-un magazin, salamul Gostat, cârnaţii semiafumaţi şi o specialitate de cabanos erau pe jumătate congelate în vitrina frigorifică, lucru interzis, deoarece produsele trebuie doar refrigerate, altfel, după decongelare, îşi schimbă caracteristicile. Mai mult decât atât, la nouă operatori economici unele produse erau deja expirate.
Comisarii au mai găsit pate din ficat de pui neconform, întrucât conţinea amidon, un ingredient interzis, dar şi preparate al căror termen de valabilitate nu era precizat sau era ilizibil. În plus, consumatorii erau induşi în eroare, fiind invitaţi să cumpere „fleică vânătorească PIKOK”, când, în realitate, aceasta avea ca ingrediente carne de porc 40 la sută, carne de pui 23 la sută şi carne de porc separată mecanic. Unele produse nu aveau niciun element de caracterizare, iar alte aveau aceste indicaţii, dar în limba maghiară. Conform comisarului-şef adjunct de la Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorului Galaţi, controlul s-a desfăşurat la 43 de agenţi economici din mediul urban şi rural, cuantumul total al amenzilor aplicate depăşind 53.000 lei.

Citit 3549 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2013 17:25

6 comentarii

 • postat de cumparator
  Joi, 25 Iulie 2013 11:55
  82.79.117.***
  Produsele marca PIKOK se vand in Lidl
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 25 Iulie 2013 10:29
  5.13.238.***
  Atat timp cand nu vedem numele magazinelor, nu avem de ce sa va credem pe cuvant! Dupa cum scrrie si PORT2000, aceste controale ar trebui facute zilnic, peste tot, ca de aia sunt platiti domnii inspectori, nu sa doarma la racoarea aerului conditionat prin birouri!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Comerciantul român de produse alimentare, beton la cap, nu are educație sanitară.
  Joi, 25 Iulie 2013 10:16
  92.86.68.***
  Comerciantul român nu are habar să facă comerț. În țările calde, cum este Vara la noi, pentru a nu consuma energie pentru refrigerare sau congelare, prețul produselor alimentare cu risc de alterare scad la jumătate de preț cu o oră sau două înainte de închidere sau ajung la un sfert din preț, în trepte, odată cu apropierea termenului de ieșire din garanție. La noi dorm cu produsele la același preț până se strică și mai rău, te îmbolnăvesc pe sănătatea și banii clienților, a statului prin spitalizări, dacă nu mori până atunci de o toxiinfecție alimentară. În alte state se merge la desființarea magazinului, a activități comerciale și pușcărie lungă pentru patron, ca exemplu pentru ceilalți comercianți de produse alimentare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Port 2000
  Joi, 25 Iulie 2013 08:53
  5.13.144.***
  Da,se mai trezeste cate un organ de control din somnul adanc!
  De ce trebuie sa fie EVENIMENT un astfel de control si nu un fapt obisnuit pe care cetateanul sa se bazeze,sa cumpere fara frica stiind ca cei care trebuie sa-l protejeze isi fac datoria?
  0
  0
  Raportează
 • postat de fan
  Joi, 25 Iulie 2013 06:54
  5.13.215.***
  controalele trebuie facute mai des nu o data pe an ca spitalul e plin de oameni bolnavi de pe urma preparatelor stricate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dingo
  Joi, 25 Iulie 2013 05:06
  5.13.148.***
  Faceti cunoscut si numele societatilor comerciale cu probleme sa stie lumea de cine sa se fereasca si articolul sa-si atinga scopul ,altfel...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.