Unde ne aruncăm ambalajele? În Micro 19, veniţi cu coşul... de-acasă!

Unde ne aruncăm ambalajele? În Micro 19, veniţi cu coşul... de-acasă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce că nu păstrăm curăţenia oraşului şi aruncăm uneori gunoaiele chiar lângă coş, există locuri în oraş unde poţi să-i dai un premiu cui descoperă un astfel de recipient salubru, în timp ce în altele nu ai pomi, monumente sau bănci câte coşuri se înghesuie unul lângă altul!

În staţia de autobuz de la Spitalul Judeţean, de multă vreme, nu ai unde să arunci hârtia de la „gogoaşa înfuriată”, ambalajul de la îngheţata pe care o cumperi din staţie ori un pachet gol de ţigări! N-ai decât să suni la salvare, poate are ea coş. Iar dacă vrei să-ţi educi copilul să arunce la coş ambalajul bomboanei, trebuie să-l trimiţi tocmai în staţia de taxi din faţa spitalului, printre maşini nervoase - doar acolo găseşti unul.

Piaţă îmbelşugată, cu gunoi „la pachet”

Din păcate, nici Piaţa Dunărea, din apropiere, nu o duce mai bine. S-a mai scris despre aglomeraţia - după unii, „ţigănie”, strecurarea printre tarabe, muşterii şi şuţi, după alţii, farmec levantin - în care poţi găsi şi de-ale gurii. Dar să nu mâncaţi cumva vreo îngheţată pe drum, că altfel trebuie să umblaţi cu ambalajul murdar în buzunar ori în poşetă până în centru, unde coşurile de gunoi sunt dese. De multă vreme caut în piaţa respectivă coşuri de gunoi: am găsit unul singur, spre intrarea dinspre strada Brăilei. Nici măcar nu este plin, doar stricat de vreun furios. Un cetăţean îşi dădea cu părerea că nu are rost să se pună coşuri, că tot se distrug, se fură. Pe acelaşi principiu, nu trebuie nici să mai mâncăm, dacă tot ni se va făcea foame din nou mai încolo.

Citit 1164 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2013 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.