Gălăţenii merg la Olimpiada Internaţională de Robotică cu sprijin financiar de la ArcelorMittal
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Gălăţenii merg la Olimpiada Internaţională de Robotică cu sprijin financiar de la ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii gălăţeni care au câştigat premiul I Olimpiada Naţională a Roboţilor se vor putea prezenta la competiţia internaţională de la Jakarta, datorită sprijinului oferit de ArcelorMittal. Despre invenţia cu care cei trei au obţinut locul I pe podium aţi putut citi recent în „Viaţa liberă”. Dorin Clisu de la Colegiul Naţional „C. Negri” s-a ocupat de construirea robotului din piese Lego şi senzori, în timp ce Cristian Chirac şi Dan Mitescu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” au lucrat la partea de programare. Tot aceştia ne semnalau că nu îşi vor putea asigura transportul până la concursul desfăşurat în luna noiembrie, în Indonezia.

„Suntem bucuroşi să sprijinim participarea celor trei tineri la Olimpiada Internaţională şi suntem încrezători că ei vor reprezenta Galaţiul şi România într-o manierǎ care ne va face să fim mândri”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. Cristian Chiriac, spune, la rândul său: „Apreciem sprijinul oferit de ArcelorMittal Galaţi, care ne-a facilitat participarea la Olimpiadă. Sperăm să câştigăm un loc pe podium, având în vedere că, în acest moment, robotul nostru este mai rapid în comparaţie cu cei ai competitorilor noştri”. Cristian Chirac şi Dorin Clisu se numără, de altfel, printre olimpici premiaţi şi în trecut de compania gălăţeană pentru rezultatele foarte bune la concursurile de matematică şi fizică. Succes olimpicilor noştri!

Citeşte şi Tineri inventatori din Galaţi au nevoie de sponsori pentru participarea la faza internaţională a Olimpiadei Roboţilor.

 

Citit 2294 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2013 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.