De ce bunicii noştri mâncau echilibrat şi sănătos

De ce bunicii noştri mâncau echilibrat şi sănătos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De multe ori se spune că şi bunicii noştri mâncau grăsimi şi carne în untură şi, cu toate acestea, au trăit mulţi ani. Nutriţioniştii nu contrazic acest lucru şi  explică faptul că oamenii de la ţară nu mâncau şi nu mănâncă numai carne, pentru simplul motiv că asta le-ar epuiza stocurile de animale. De fapt românii din vechime mâncau multe cereale, vegetale, lactate, iar carnea era pe ultimul loc. Grăsimile se consumau iarna, vara la câmp mâncau mămăligă cu brânză şi ceapă, nu carne prăjită în untură, că nu ar mai fi putut munci după o masă aşa de consistentă.

Pe lângă asta, bunicii noştri trăiau în aer curat, iar mâncarea consumată grasă, slabă, cum o fi fost ea, măcar era naturală. N-avea conservanţi, coloranţi şi arome care n-au ce căuta în organismul uman, pentru că nu-i aduc niciun beneficiu, ba dimpotrivă.

Citit 3023 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.