Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cele mai bune locuri de pescuit din judeţul Galaţi

Campanie VL "Eu vara nu dorm": Cele mai bune locuri de pescuit din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galaţiul e înconjurat de ape în trei dintre cele patru puncte cardinale * Bucuria pescarilor, care au de ales în ce priveşte locurile de pescuit


Inundătura de lângă IC Brătianu

Pescarii care preferă pescuitul la plută îl ştiu drept unul dintre punctele de reper. Nu aduce capturi impresionante (cu greu se poate mândri cineva că a luat vreun trofeu acolo), dar cu siguranţă băltoaca oferă relaxare şi multe capturi mici. Partea bună este că acest spaţiu este alimentat în fiecare primăvară cu peşte atunci când Dunărea se umflă şi inundă aproape toată porţiunea până în digul de protecţie. Din păcate, e un loc pe care pescarii profesionişti din satul tulcean îl „ucid” cu plasele, astfel că şansele de a prinde peşte mare sunt relativ reduse. Rămâne însă mult caras cât palma, uşor de prins cu undiţa la râmă roşie şi mămăligă, iar cu puţin noroc se poate agăţa şi un ciortan. De asemenea, pescarii vechi ştiu că în această inundătură se mai adună şi ceva peşte răpitor. Dacă prindeţi cărăşei cât degetul la mal cu o plasă mică şi îi puneţi în cârlig aveţi şanse să tragă şalăul sau chiar ştiuca.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3142 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.