Sfatul medicului: Peştele gras, bun împotriva artritei reumatoide

Sfatul medicului: Peştele gras, bun împotriva artritei reumatoide
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Somonul, macroul, heringul, sardinele, păstrăvul, precum şi alte specii de peşte gras pot reduce la jumătate riscul de a dezvolta artrită reumatoidă dacă sunt consumate cel puţin o dată pe săptămână. Concluzia aparţine unui studiu publicat în Annals of the Rheumatic Diseases. Autorii cercetării spun că aceleaşi beneficii pot fi obţinute şi din consumul de peşte slab - cod, calcan - însă acesta trebuie consumat de patru ori pe săptămână. În schimb, o singură porţie de peşte gras consumată pe săptămână poate reduce riscul cu 52 la sută, informează dailymail.co.uk. Diferenţa constă, cel mai probabil, în cantitatea mare de acizi graşi Omega-3 existentă în peştele gras. Artrita reumatoidă este o boală cronică ce cauzează dureri şi inflamaţii la încheieturi. Acizii graşi Omega-3 pot bloca procesul de inflamare.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.