Burse de master în Franţa pentru studenţi de la „Mecanică”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei studenţi gălăţeni ai Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” sunt pe cale de a obţine burse de studiu pentru masterat în Franţa.

Adrian Cristea, Gabriel Iosip şi Florin Cazacu au trecut de prima etapă şi urmează să mai participe la un interviu la nivel naţional, în urma căruia ar putea deveni bursieri ai „Ecole des Mines de Douai”. Bursa va fi de aproximativ 1.000 euro pe lună şi va fi plătită de Grupul VINCI din Franţa, urmând ca absolvenţii să fie angajaţi în filialele din România ale TIAB, componentă a grupului VINCI încă din 2007.

Cei trei studenţi gălăţeni au fost selectaţi de o comisie pe baza unui test de cunoştinţe de matematică şi fizica şi a unui interviu în limba franceză. Acelaşi tip de selecţie a avut loc săptămâna trecută la Timişoara şi Bucureşti.

„Trebuie menţionat că studenţii noştri se bucură de o apreciere deosebită. Şi asta pentru că, în ultimii ani, au existat nenumărate schimburi de studenţi şi cadre didactice între Facultatea de Mecanică şi «Ecole des Mines de Douai». De exemplu, studenţii francezi care au ales să facă stagiul de pregătire a proiectului lor final de studii în anul universitar trecut s-au dovedit a fi cei mai buni doi studenţi din anul lor de studii. Rapoartele de stagiu prezentate de studenţii francezi care au efectuat stagii la noi au fost foarte apreciate de profesorii francezi”, a declarat prof. dr. Cătălina Maier, secretar ştiinţific la Facultatea de Mecanică.

În prezent, o altă studentă de la „Mecanică” se află la Douai pentru efectuarea ultimului an de studii. Ea a obţinut rezultate bune la examene şi acum efectuează stagiul pentru elaborarea proiectului de diplomă într-o întreprindere.

„Studenţii noştri se comportă ca nişte adevăraţi studenţi europeni, se integrează uşor în orice ţară se duc şi nu ne dezamăgesc pe noi, profesorii din România, care am investit în ei”, mai spune prof. dr. Cătălina Maier.

Citit 1209 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.