Razie rutieră cu mii de amenzi în trafic

Razie rutieră cu mii de amenzi în trafic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi pietonii, dar mai ales şoferii au fost nevoiţi să plătească marţi, în timpul raziei Poliţiei Rutiere, pentru faptul că nu respectă legea. Pentru că, de ce să ne ascundem după copac, toţi cunoaştem textul legii, dar mizăm pe baftă…

Cei mai mulţi gălăţeni care şi-au făcut acest calcul când au plecat ieri dimineaţă la serviciu, pe jos sau cu maşina, au învăţat că norocul este mai schimbător decât vremea de afară…

De zece ori mai multe amenzi

Poliţişti rutieri din şapte judeţe au intervenit, alături de colegii lor gălăţeni, pe arterele cele mai aglomerate din oraş, începând cu ora 11 dimineaţă şi până la ora 23. Acţiunea, iniţiată de IGP, s-a desfăşurat însă în tot judeţul, rezultatele raziei fiind edificatoare:

„S-au dat 2.167 de amenzi, în valoare totală de 190.034 lei. Dacă într-o zi obişnuită se dau în jur de 250 de amenzi, marţi numărul lor a fost de aproape 10 ori mai mare!”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Ca de obicei, şoferii care au scăpat piciorul pe acceleraţie au fost cei mai numeroşi.

Comisarul Cojocaru explică: „Pentru depăşirea vitezei regulamentare s-au dat 406 amenzi, pentru nepurtarea centurii – 76, iar pentru neregulile constate la conducătorii de motoscutere (lipsa căştii, a permisului, etc) – 64.  Au fost ridicate 59 de permise auto, cele mai multe pentru depăşiri neregulamentare (19), neacordarea priorităţii pentru pietoni (13), consum de alcool şi depăşirea vitezei regulamentare – câte şapte”.

„De asemenea, 97 de certificate de înmatriculare le-au fost luate şoferilor care aveau diverse defecţiuni la maşină. S-au constatat 10 infracţiuni la norme rutiere (consum de alcool peste limitele admise, refuz la recoltarea de probe pentru stabilirea alcoolemiei sau conducere fără permis). Au fost amendaţi şi 49 de pietoni, în general pentru traversări prin locuri nemarcate”.

Razia cu efective mărite care a avut loc la Galaţi este a treia, după cele de la Iaşi şi Constanţa. Rezultatele sunt clare: mai avem drum lung până  când ne vom învăţa minte.

Singura veste bună este că marţi nu s-a înregistrat nici un accident auto, iar acesta nu este puţin lucru.

Citit 1898 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.