GALERIE FOTO / Pericole din cauza hoţilor de fier vechi! Zeci de canalizări fără capac
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

GALERIE FOTO / Pericole din cauza hoţilor de fier vechi! Zeci de canalizări fără capac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest moment, în tot oraşul, sunt 64 de guri de canalizare descoperite, pe care Apă-Canal nu are cu ce să le acopere

Apă-Canal S.A. nu reuşeşte să acopere ziua ceea ce fură noaptea hoţii de fier vechi. Nu mai puţin de 64 de guri de canalizare aparţinând societăţii sunt descoperite, momentan, în tot Galaţiul. Unsprezece dintre acestea se găsesc pe o suprafaţă restrânsă, pe strada Camil Ressu din cartierul Aurel Vlaicu, şi stau căscate de mai bine de o săptămână. Alte patru canalizări fără capac le-am găsit în I.C.Frimu, în spate la Cin-Cin, dar de acestea nu se ştia deloc la Apa-Canal şi nu intraseră la numărătoare.

Indiferent unde s-ar afla, toate reprezintă un pericol pentru trecători şi mai ales pentru copii. Cu toate acestea, nu vor fi acoperite chiar atât de curând. "Apă-Canal nu are în stoc alte capace pentru a le înlocui pe cele lipsă, fiind aşteptate cele comandate", ne-a spus Margareta Fătu, de la departamentul Relaţii Publice din cadrul Apă-Canal.

De la începutul anului, hoţii au sustras 291 de capace de canalizare şi o sută de grătare pentru evacuarea apei. Cum, în ultimele săptămâni, hoţii au dat năvală prin cartiere, societatea a reuşit să monteze la loc doar 228 de capace şi 73 de grătare.

Situaţia arată însă cu mult mai bine faţă de anul trecut, când, tot până în septembrie, hoţii furaseră deja 670 de capace dintre cele peste 16.000 existente în tot oraşul. Pe măsură ce este nevoită să le înlocuiască, Apă-Canal încearcă, pe cât posibil, să monteze capace din compozit, material care nu e căutat de centrele de colectare a deşeurilor. Aceste capace se încastrează mai bine în gura de canalizare, iar datele privind numărul capacelor sustrase anul acesta arată că măsura începe să dea rezultatele scontate.

Citit 1561 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.