Trei ani de promisiuni şi nicio faptă pentru locuitorii din Fileşti/ Aproximativ 40 de familii riscă să rămână în beznă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Trei ani de promisiuni şi nicio faptă pentru locuitorii din Fileşti/ Aproximativ 40 de familii riscă să rămână în beznă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria şi Electrica nu şi-au respectat promisiunea * Aproximativ 40 de familii riscă să rămână în beznă, în scurt timp


Zeci de gălăţeni care locuiesc pe strada Gheorghe Şincai, din cartierul Fileşti, riscă să rămână fără energie electrică, în cel mult trei săptămâni. Oamenii au ajuns în culmea disperării deoarece se împlinesc nu mai puţin de trei ani de când autorităţile le-au promis că vor fi racordaţi la reţeaua de energie a Electrica. La finele săptămânii trecute, doi dintre cetăţenii care locuiesc pe strada Gheorghe Şincai mergeau, din nou, la Primărie pentru a le cere autorităţilor să nu îi lase în beznă. „Noi nu suntem racordaţi la Electrica nici acum. Mai avem lumină trei săptămâni, atât! Avem contract cu o firmă, îi plătim acesteia curent, dar societatea a intrat în faliment, iar noi riscăm să rămânem pe întuneric. S-a făcut un proiect, s-a făcut tot ce trebuie, dar Electrica nu primeşte aviz de la Primărie, din câte am înţeles. Stăm la mâna lor. Demersurile le-am început încă din anul 2010. În iulie, pe canicula aceea, am rămas şi fără curent, şi fără apă. Nici nu vă imaginaţi cum ne-am descurcat. Plătim impozite de oraş. Nu avem apă, nu avem curent. Nu avem nimic. Mergem să discutăm din nou cu domnul viceprimar Popa”, ne-a spus Lenuţa Lovin.

Electrica nu şi-a respectat promisiunea

La finele lunii mai, conducerea societăţii Electrica preciza, într-un comunicat de presă transmis redacţiei, că lucrarea de alimentare cu energie electrică este inclusă în Programul de Investiţii pe anul 2013 şi că, la acel moment, se realiza studiul de fezabilitate necesar demarării lucrărilor. „În zonă va fi construit un nou post de transformare, cel existent neputând asigura parametrii de calitate ai energiei (…) Proiectul va fi supus licitaţiei şi se va stabili constructorul, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Estimăm astfel că lucrările de extindere a reţelei în zonă vor fi finalizate în jurul datei de 15 septembrie 2013", transmitea conducerea Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi.

Cert este că reprezentanţii Electrica nu şi-au onorat promisiunea, iar oamenii riscă acum să stea la lumina lumânării, fără căldură şi apă. „Avem copii. Cu ce ne vom încălzi locuinţele? Cum vor funcţiona centralelele? Chiar nimănui nu îi pasă de ce se întâmplă cu noi?”, ne-a spus, revoltată, Lenuţa Lovin.

 

Citit 1016 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.