Parcul auto al Transurb este îmbătrânit / Doar 40 de autobuze sunt corespunzătoare tehnic

Parcul auto al Transurb este îmbătrânit / Doar 40 de autobuze sunt corespunzătoare tehnic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 115 autobuze numără în prezent Parcul auto al Societăţii Comerciale „Transurb” SA Galaţi, societatea care are ca principal obiect de activitate transportul în comun în municipiul Galaţi. „20 la sută dintre mijloacele de transport ale Parcului auto sunt uzate, fapt ce face ca, zilnic, în jur de 20-23 de autovehicule să fie în atelierul de reparaţii”, ne-a spus Genica Totolici, director general al SC „Transurb” SA Galaţi.

Cele mai tinere autobuze ale "Transurb", se înţelege, şi corespunzătoare tehnic sunt cele 40 de autobuze, tip "Maz", achiziţionate în 2008 şi care au o vechime de aproximativ cinci ani. Cele mai uzate sunt „Isuzu”, plus celelalte 74 de autobuze din generaţiile „Cobra”, „Prestige” şi „Daf”. Între acestea, „˝Daf˝-urile sunt încă bune", spune interlocutoarea.

În municipiul Galaţi, sunt 19 trasee de transport în comun, iar frecvenţa autobuzelor este în funcţie de fluxul de călători. Astfel, 19 autobuze sunt pe principalele trasele nr. 102 şi 105, care transportă "grosul" călătorilor între Parcul CFR şi Micro 19, la o diferenţă de 4 minute. Alte opt autovehicule asigură legătura pe traseul 11, între Piaţa Centrală şi Aviaţie, cam la cincisprezece minute diferenţă unul de altul. Pe traseele 17 şi 12, dar şi pe alte rute, frecvenţa este de un autobuz la 25-30 de minute, cauza fiind lipsa mijloacelor de transport în comun. „Ca să funcţionăm la parametri normali, pentru cerinţele municipiului Galaţi, ne-ar mai trebui încă 60 de autobuze, în stare bună. Cum acţionarul principal al societăţii Transurb SA este Consiliul Local, ştim că s-a pus problema ca acest necesar să fie asigurat în anul viitor”, a adăugat Genica Totolici.

Citit 1656 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2013 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.