Se caută voluntari la plantat salcâmi

Se caută voluntari la plantat salcâmi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
8 comentarii

Câteva sute de puieţi de salcâm urmează să fie plantaţi, luna aceasta, în zona-tampon situată între combinatul siderurgic şi ieşirea din oraş spre Brăila. Plantarea are loc duminică, 27 octombrie şi se desfăşoară într-un proiect implementat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în parteneriat cu Ecopolis şi sprijinit de Dorna. Este vorba despre unul dintre cele opt proiecte de ecologizare şi plantare selectate dintre proiectele depuse de oameni din întreaga ţară în cadrul concursului online „Omul reînverzeşte locul”.
Întreaga acţiune va începe printr-o ecologizare a zonei, însă toate materialele necesare – de la mănuşi, pungi şi până la puieţi, vor fi asigurate de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta. Activitatea se va desfăşura pe bază de voluntariat, iar cei care vor să se implice sunt aşteptaţi la ora 8,00, la punctul de întâlnire stabilit lângă Biserica Sf. Filofteia din apropierea zonei de plantare. Conform proiectului, în zonă urmează să fie plantaţi între 500 şi 1.000 de puieţi de salcâm.

Citit 2547 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2013 15:32

8 comentarii

 • postat de virgil Miercuri, 23 Octombrie 2013 11:21 86.124.204.*** Link la comentariu
  0
  1

  Daca se vor taia plantam altii. Nu stiu cine se asteapta la minuni peste noapte, din aproape in aproape cred insa ca exista o speranta.

  Raportează
 • postat de jiji Marți, 15 Octombrie 2013 14:34 91.208.234.*** Link la comentariu
  1
  6

  Dupa ce s-a inchis groapa de gunoi, in toata zona s-au plantat puieti de salcam, astfel incat devenise o padurice.
  Ulterior paduricea a inceput sa fie taiata, astfel incat a inceput sa devina camp.
  Apoi in camp au inceput sa apara gauri facute de cautatorii de comori.
  A vazut cineva pe acolo urma de inspector de la garda de mediu, de la romsilva sau de la primarie? Nuuuuu.

  Si atunci de ce sa incurajez eu copilul sa se duca sa planteze copaci intr-o zona nebagata in seama decat de grataragii si arheologi? Ca sa aiba dupa aceea ce sa se taie, rupa si pune pe foc? PAS!
  De ce nu scoate primaria la munca beneficiarii de ajutor social? De ce nu scoate puscariasii?
  Le e lene sa munceasca?

  Inainte voluntariatul insemna cu totul altceva. Munca era respectata si parazitismul eliminat. Acum e invers.
  Acum voluntariat inseamna munca cu fraieri.
  Da, m-as duce voluntar sa plantez copaci daca ar sti ca peste un an vor fi tot acolo si ca zona se va schimba. Da cand am vazut ce s-a intamplat acolo in decursul timpului chiar nu merita sa imi bat joc de munca mea.

  Raportează
 • postat de hamza.enache Luni, 14 Octombrie 2013 08:49 89.137.224.*** Link la comentariu
  1
  3

  ar fi frumos sa scoata elevii la plantat puieti asa cum facea ceausescu copii erau invatati din scoala cu munca...dar nu cred ca vor accepta asa ceva..doar e democratie....

  Raportează
 • postat de Alex Duminică, 13 Octombrie 2013 22:29 92.80.136.*** Link la comentariu
  1
  2

  Sper ca nu vor planta si prin zonele de mare importanta arheologica.

  Raportează
 • postat de galateanul e dil(iu) Duminică, 13 Octombrie 2013 14:27 151.65.52.*** Link la comentariu
  4
  7

  Cetateni! Orasul ne cheama!
  - Duceti-va !
  Se vede spiritul si durerea in cot.In loc sa promovam ideea si s-o laudam ne dam cu parerea cine si care sa mearga Hai sa ne fie putin rusine

  Raportează
 • postat de Zalmodegikos Duminică, 13 Octombrie 2013 13:18 109.166.136.*** Link la comentariu
  4
  9

  @marin Vremea în care elevii erau luați din școli și trimiși la munca câmpului sau la alte diverse activități în afara școlii a apus. A pune copiii să strângă gunoaiele altora o consider jignire nu educație. De ce să-i pedepsim pe ei pentru greșelile noastre? Și asta doar în spiritul responsabilității civice? Cine are copii poate să-i responsabilizeze și acasă dacă le dă educația necesară.
  Cât despre cei care ar trebui să facă voluntariat sunt total de acord cu DC. Putem să amestecăm pușcăriașii cu restul populației pentru că și ei sunt oameni, nu maidanezi. Cu siguranță cred că au fost luați în calcul la recensământul de anul trecut. Însă de această categorie a populației se uită cam mult. Cred că ar putea lua o pauză de la televizor sau de la partida de table și ar putea veni să dea o mână de ajutor.

  Raportează
 • postat de marin Duminică, 13 Octombrie 2013 12:48 89.136.1.*** Link la comentariu
  6
  6

  @DC nu ai cum sa amesteci detinutii cu restul populatiei. Toata treaba asta trebuie indeptata catre scoli si licee si invatati copii de mici cu responsabilitatile civice si cu voluntariatul.

  Raportează
 • postat de DC Duminică, 13 Octombrie 2013 09:27 89.136.6.*** Link la comentariu
  2
  9

  ma tem ca la capitolul acesta, de voluntariat stam cam prost, ar trebui adus cei de la venitul minim garantat sau de ce nu detinutii!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.