Solidaritate în Arhiepiscopia Dunării de Jos / 550 de copii au îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă

Solidaritate în Arhiepiscopia Dunării de Jos / 550 de copii au îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

550 de pachete cu îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru iarnă au ajuns în cursul zilei de ieri la copiii sinistraţilor din aşezările afectate de inundaţiile din 11-13 septembrie. Pentru depistarea copiilor cu probleme, voluntarii de pe lângă bisericile din protoieriile Covurlui şi Tg. Bujor au făcut anchete sociale, au localizat situaţiile disperate, apoi i-au luat măsuri fiecărui copil în parte, pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte. „Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, au fost distribuite 385 de pachete din cele 550, în parohiile Pechea şi Costache Negri, aparţinătoare Protoieriei Covurlui. Asistaţii au primit uniforme şcolare, lenjerie de corp, pulovere, malete, căciuli, mănuşi, jachete, haine de iarnă, ghete din piele, pe categorii de vârstă şi gen”, ne-a spus părintele Gabriel Molocea, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Valoarea darurilor care au ajuns ieri la copii este de 92.000 lei. În zilele următoare, vor primi aceleaşi pachete pentru a fi asiguraţi la iarnă şi copii din aşezările inundate din Protoieria Tg Bujor.

Următoarea etapă a acestui program de întrajutorare a familiilor gălăţene, grav afectate de inundaţii, vizează asigurarea căldurii pe timpul iernii. În acest sens vor fi cumpărate lemne şi calorifere electrice.

Citit 1034 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.