Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
7 comentarii

* Lucrările de reabilitare a străzii Basarabiei impun noi restricţii de circulaţie, pe lângă cele deja existente


Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria Galaţi informează că de luni, 21 octombrie, până sâmbătă, 9 noiembrie, lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai de pe strada Basarabiei vor intra în etapa a doua şi vor fi extinse şi în intersecţia dintre strada Basarabiei şi bulevardul George Coşbuc, prin urmare aceasta va fi închisă circulaţiei autovehiculelor.
Primăria recomandă, ca rută ocolitoare, bulevardul George Coşbuc - bulevardul Milcov - strada Năruja - strada Aurel Vlaicu - strada Nae Leonard/ strada Alba Iulia/ strada Nufărului - strada Tecuci - bulevardul George Coşbuc. Rute alternative ar fi: bulevardul George Coşbuc - strada Bucovinei - strada Rizer - strada Traian - strada Movilei/ Anul Revoluţiei 1848 - bulevardul George Coşbuc sau bulevardul George Coşbuc - bulevardul Milcov - bulevardul 1 Decembrie - strada Basarabiei - bulevardul George Coşbuc.

De asemenea, pe strada Basarabiei, între intersecţia cu strada Tecuci şi intersecţia cu strada George Coşbuc, accesul va fi permis doar riveranilor.
Vestea proastă este că, într-o a treia etapă, lucrările de reabilitare a străzii Basarabiei vor cuprinde şi intersecţia cu strada Traian. Vestea bună este că refacerea căii de rulare a tramvaiului, parapeţii şi carosabilul de pe Basarabiei urmează să fie gata la începutul lunii decembrie.

Restricţiile vechi rămân valabile

Noile restricţii se adaugă celor deja operabile. Primăria reaminteşte că pe străzile Eternităţii, Anul Revoluţiei 1848 [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Libertăţii, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Movilei], Libertăţii [între intersecţia cu strada Anul Revoluţiei 1848 şi strada Basarabiei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Movilei], Poşta Veche [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Piaţa Victoriei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Anul Revoluţiei 1848], Războieni [între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Piaţa Victoriei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi strada Mineralelor] şi Nicolae Alexandrescu [între intersecţia cu strada Serei şi intersecţia cu strada Basarabiei, respectiv între intersecţia cu strada Basarabiei şi intersecţia cu strada Mineralelor] accesul este permis doar riveranilor.

Străzile Morilor şi Tecuci îşi păstrează sensurile unice de coborâre, respectiv urcare, între bulevardul George Coşbuc şi strada Traian.
Ca rute alternative între strada Domnească şi bulevardul George Coşbuc puteţi alege traseele: Episcop Melchisedec Ştefănescu - Războieni - Anul Revoluţiei 1848 - Libertăţii - Căpitan Vasile Panu; Vasile Alecsandri/ Dimitrie Bolintineanu - Rizer - Anul Revoluţiei 1848 - Libertăţii - Căpitan Vasile Panu; Radu Negru; Eroilor - Movilei; Eroilor - Traian - Democraţiei - Sfântul Spiridon - Mihai Eminescu.

Citit 2908 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 12:09

7 comentarii

 • postat de Costel Joi, 17 Octombrie 2013 18:30 89.44.15.*** Link la comentariu
  1
  1

  Bai idiotilor ca gogu si altii care tot ii pupati in cur pe astia de la primarie...Pe mine nu ma intereseaza cretinilor daca anu asta se asfalteaza basarabiei pe ploaie si zapada iar la anu apar cratere si iar se dau bani din banii publici pe carpeli si lucruri de 2 lei...Putea sa o lase dracu si iarna asta asa iar din primavara cand se usca afara sa inceapa lucrarile...Si tu idiotule care zici ca asta vara se lucra pe brailei,ia dute tu cu caruta ta si vezi ca nici 3 luni nu au trecut si deja s-au facut valuri pe sosea...in 1-2 ani MAXIM revine la starea jalnica de odinioara...NU...NU si NU...lucrurile trebuiesc facute pe termen lung si bine nu doar ca sa ia fata prostimii si gata...dar de fapt de oameni ca voi are nevoie Stan si ai lui...mai face un concert mai face o strada ccare in 1 luna se strica si gata....melteanu e multumit.....hai marsh

  Raportează
 • postat de adi Joi, 17 Octombrie 2013 13:12 89.136.184.*** Link la comentariu
  0
  2

  O mare bataie de joc la adresa noastra,a platitorilor de taxe si impozite. Era de bun simt si cu respect fata de noi cetatenii acestui oras, sa se termine portiunea Cosbuc-Tribunal de reabilitat. Apoi se dadea drumul circulatiei cu acces dinspre Cosbuc pe strazile adiacente bulevardului, iesindu-se in str. Movilei sau Tecuci. In acest fel nu mai trebuia ocolit tot cartierul Aurel Vlaicu pe la IFR sau prin Traian daca ai treaba in valea orasului. Ca sa nu mai spun ca in acest moment asa cum este circulatia acum cu noua modificare a semaforului de la intersectia Tecuci-Cosbuc dimineata iau coada de la Lidl.Dar se pare ca a gandi logic e o mare problema pentru dinozaurii din primarie.

  Raportează
 • postat de florin Joi, 17 Octombrie 2013 12:39 78.96.59.*** Link la comentariu
  0
  0

  In perioada cat e inchisa acea intersectie opriti semafoarele de la intersectia str. Tecuci cu George Cosbuc.

  Raportează
 • postat de Gogu Joi, 17 Octombrie 2013 12:04 193.173.12.*** Link la comentariu
  1
  6

  Draga Anca Melinte,

  Ca o "jurnalista" mare ce esti ar trebui sa stii ca presa ar trebui sa prezinte un subiect cat mai obiectiv si nu intr-un mod in care sa induca deja o parere cititorului....dar poate la Litere la Galati nu se invata asta.
  - Daca nu se face, nu e bine!......daca apoi se face, iarasi nu e bine! pai atunci cum ar trebui sa vedem realizandu-se schimbari daca noi nu reusim sa ne schimbam atitudinea de "vesnic nemultumiti". Sunt de acord ca unele lucruri dureaza si se fac prea incet, dar SE FAC!!! Faceti o comparatie cu Galatiul de acum 2 ani si o sa vedeti ca lucrurile incep sa se schimbe. Mai e mult de facut, dar e un inceput.

  Raportează
 • postat de dan Joi, 17 Octombrie 2013 09:58 89.137.30.*** Link la comentariu
  0
  5

  E foarte bine ca se repara, dar nu se poate mai repede? Acea intersectie inchisa 3 saptamani este enorm. Daca s-ar pregati tot fara sa mai aibe timp mort o lucrare de asemenea amploare nu cred ca poate tine mai mult de o saptamana.
  Dar daca facem gropi, stam sa se aeriseasca 2 saptamani, ne scarpinam in cap, asteptam materialele, o sa tina pana la Craciun.
  Asadar mobilizati-va si terminati mult mai repede ca este o intersectie vitala pentru traficul din Galati.

  Raportează
 • postat de shakalul Joi, 17 Octombrie 2013 09:17 5.13.218.*** Link la comentariu
  1
  10

  N-ai dreptate! Nu vreau să-mi zici că țin cu primarul sau altceva :)
  Dar, să știi că toată vara s-a lucrat. S-a asfaltat Brailei, s-a asfaltat toată linia de tramvai de la Casa Roșie, până în 19. Pana mea... chiar a fost inutil comentariul tau. Să-ți aduc aminte acum vreo 7-8 ani, când a mai fost renovată Basarabiei?! Și a durat vreo 2 ani reabilitarea? Acum presimt că maxim până în primăvară o să fie gata...

  Raportează
 • postat de un cetatean: sofer, pieton, profund nemultumit! Joi, 17 Octombrie 2013 08:49 89.122.189.*** Link la comentariu
  9
  2

  Eu zic sa inchidem toate strazile pe perioada nedeterminata, pana se hotarasc "alesii" ce sa faca! Facem economie la benzina/motorina, nu mai poluam, mergem pe jos, ca n-o sa mai circule nici autobuze/trolee/maxi taxi! Eventual ne luam barcute, poate ne ploua ca la Pitesti si vom fi cu totii "mici Patzaichini"! Halal organizare! Toata vara ce ati facut "tovarashi"! Acum, cand a inceput scoala, cand e frig afara si ploua, v-ati apucat de asfaltat si peticit?! Doamne! in ce tara traim!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.