Sute de oameni au venit sâmbătă "Noaptea în bibliotecă la Galaţi"

Sute de oameni au venit sâmbătă "Noaptea în bibliotecă la Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nume mari au răspuns invitaţiei Bibliotecii „V.A. Urechia” la cea de-a treia ediţie a evenimentului „Noaptea în bibliotecă la Galaţi”, organizat pe 26 spre 27 octombrie, la sediul insituţiei.

Scriitorul şi regizorul de teatru Virgil Tănase, stabilit acum în Franţa, şi-a lansat cartea „Scrisori despre literatură şi teatru” în sala de lectură „Mihai Eminescu”. „Faptul că sunt un scriitor în două limbi (română şi franceză - n.a.) este un „accident regretabil”. Experienţa de până acum m-a ajutat să-mi dau seama că teatrul există şi se poate face doar pe scenă”, a spus Virgil Tănase.

În cadrul evenimentului au avut loc şi alte lansări de carte: generalul maior (r) Niculae Staicu Buciumeni (două volume) şi Mariana Solomon-Lazanu (un volum). De la ora 18.00, invitaţii au vizionat filmul „Dependenţa de cer - Interviu cu Zoe Dumitrescu-Buşulenga”, în regia lui Anton Fabian, prezent şi el la eveniment.

„Evenimentul este de impact atât pentru bibliotecă, cât şi pentru Galaţi. Pot spune că a fost o reuşită, atât din punct de vedere al densităţii, cât şi al diversităţii de activităţi. Alături de lansările de carne, de expoziţiile cu tematici foarte interesante din holul bibliotecii, de târgul de carte, intitulat sugestiv „Toamna cărţilor”, şi de documentarele şi filmele prezentate la „Picătura de cultură” de directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu, Cătălin Negoiţă, ne-am bucurat şi de cei peste 100 de copii şi 20 de veterani premiaţi la concursul de şah, în colaborare cu „Şah Club” Galaţi”, a spus Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii V.A. Urechia Galaţi.

Citit 923 ori Ultima modificare Duminică, 27 Octombrie 2013 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.