Cadouri în cutii de pantofi / ShoeBox - un gest frumos, de sărbători

Cadouri în cutii de pantofi / ShoeBox - un gest frumos, de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La nivel naţional, campania ShoeBox a început acum şapte ani. Gălăţenii au preluat-o anul trecut, prin Radu Clapa, student al Universităţii „Dunărea de Jos” şi Rodica Argenti, administrator al căminului studenţesc H. Alături de mulţi voluntari, anul trecut au reuşit să strângă şi să distribuie aproximativ 650 de cutii de cadouri.

Anul acesta, campania ShoeBox se desfăşoară în perioada 15 noiembrie – 13 decembrie. În acest interval se strâng cadourile, iar din 14 decembrie, se trece la distribuirea lor. „Ca şi anul trecut, avem în vedere copii şi adolescenţi, cu vârsta între 2 şi 18 ani, care provin din familii dezorganizate, cu probleme socio-economice grave, sau care se află în grija statului.  Aceste cadouri nu sunt aduse de Moş Crăciun, nu e nimic magic sau miraculos în această campanie, este vorba doar de dorinţa oamenilor din Galaţi de a oferi o bucurie altor oameni aflaţi în dificultate, fără a aştepta răsplată, fără a ieşi în lumina rampei”, declară coordonatoarea Anca Bria, adăugând: „Campania presupune strângere de cadouri în cutii de pantofi, nu haine în saci, nu sacoşe cu diverse lucruri. Această campanie nu este pentru sinistraţi!”.

Ce pot conţine cutiile

Cadourile vin în cutii de pantofi, capacul şi corpul cutiei se învelesc separat în hârtie de cadou. Oamenii se prezintă la centrul de colectare ShoeBox cu cutia deschisă, pentru ca voluntarul să poată verifica conţinutul acesteia. Ceea ce nu e potrivit va fi înapoiat persoanei care a adus cadoul, pe loc, în prezenţa acesteia, cutia se sigilează şi i se lipeşte eticheta cu vârsta şi sexul copilului. Cutia poate să conţină jucării, dulciuri în termen de valabilitate (nu iaurt, compot, fructe), articole de îmbrăcăminte, rechizite, obiecte de igienă personală. Nu se acceptă articole/obiecte din campanii politice, pliante/cărţi religioase de niciun fel.

Sunt patru centre de colectare

În Galaţi s-au deschis patru centre de colectare ShoeBox: în campusul studenţesc, Cămin H, camera 004; la Dunărea Mall (parter), în Piaţa Centrală, Halele de produse Agroalimentare (halele vechi) stand F8 şi în Piaţa Micro 39, stand A 9. Parteneri în campanie sunt:   Universitatea „Dunărea de Jos”, Dunărea Mall, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Tipografia Elco şi "Viaţa liberă". Pentru detalii o puteţi suna pe Anca Bria – tel. 0744. 648103 sau accesa pagina de facebook: https://www.facebook.com/shoeboxGalati.

Citit 1854 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2013 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.