Studenţii-boboci din Galaţi, în lumea aviaţiei: Şi-au luat zborul la Bucureşti

Studenţii-boboci din Galaţi, în lumea aviaţiei: Şi-au luat zborul la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei 20 de studenţi participanţi anul acesta la concursul de Miss şi Mister Boboc al Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi au luat parte luni, 25 noiembrie, la a doua etapă din cadrul evenimentelor dinaintea balului. Ajutaţi de Cristian Deceanu, din partea Aeroclubului "Aerial" Galaţi, organizatorii evenimentului au mers împreună cu studenţii luni, la Bucureşti, unde au vizitat atât Flotila 90 Transport Aerian de la Otopeni, cât şi Muzeul Aviaţiei. La Baza Aeriană de la Otopeni, bobocii au văzut pe viu cum arată elicopterele şi avioanele militare, folosite de armata română atât pentru transportul militarilor în şi din teatrele de operaţiuni, cât şi pentru diverse misiuni speciale. Piesele de atracţie au fost fără îndoială celebrele avioane "Hercules", adevăraţi coloşi aerieni, cu peste 16.000 de cai putere fiecare. Vedetele Flotilei 90 sunt însă mult mai tinerele C 27 "Spartan", care pot decola sau ateriza de pe piste mai scurte de 500 de metri, cu peste 30 de tone la bord. În ciuda frigului, studenţii au vizitat mai apoi Muzeul Aviaţiei, unde au "decolat" de la standul primelor maşini de zbor, "aterizând" tocmai în curtea muzeului, unde i-au întâmpinat "băieţii răi" ai aviaţiei militare, MiG-urile 21 şi 29. Pilotul în această călătorie a fost ghidul Sorin Turturică.

"Tematica balului de anul acesta este zborul. Pornind de la acest lucru, participanţii au fost duşi, într-o primă fază, pe aerodromul de la Vădeni. Aici au vopsit balize, au spălat maşini de teren care în prealabil fuseseră intenţionat murdărite şi, după câteva ore de "cazne", au zburat cu moltodeltaplanul. Deşi nu a fost o probă obligatorie, niciunul dintre boboci nu a refuzat. Astăzi (luni, n.r.) a urmat a doua etapă, în care am vizitat două obiective din Bucureşti", a povestit Dinu Gîndu, unul dintre organizatorii balului.

La sfârşitul vizitei, concurenţii au avut de dat o probă cu întrebări din domeniul aviaţiei. Rezultatele de la acest mic examen vor conta în decizia finală a juriului, pe care o vom afla pe 12 decembrie, la finalul serii balului.

Citit 1104 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.