Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi: O nouă asociaţie nonprofit la Galaţi
Foto: Imagine de la una dintre activităţile asociaţiei, desfăşurată recent la Stupini, Braşov

Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi: O nouă asociaţie nonprofit la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De săptămâna aceasta, asociaţia neguvernamentală „Ridică-te şi umblă” din Bucureşti, care îi sprijină pe oamenii cu dizabilităţi motorii sau cu deficienţe de vedere, îşi deschide filială şi la Galaţi. Membrii asociaţiei le propun acestor persoane activităţi de socializare şi de recreere, le oferă asistenţă psihologică, economică, juridică şi spirituală, dar şi mijloace de accesibilizare a modului de viaţă, în cazul în care au o dizabilitate locomotorie. Nu în ultimul rând, prin activitatea sa, ONG-ul urmăreşte să le valorifice acestor oameni talentele şi abilităţile profesionale, astfel încât să-i ajute să se califice într-o meserie.
Asociaţia nu are, deocamdată, un sediu, dar entuziasmul şi dorinţa de a ajuta care îi animă pe membri şi voluntari, fie ei medici, psihoterapeuţi ori kinetoterapeuţi, nu cunosc margini. Călin Cristian, preşedintele filialei gălăţene, ne-a spus că mai multe instituţii şi-au arătat deja interesul de a-i susţine, iar asociaţia este deschisă la colaborarea cu toate celelalte asociaţii din judeţul Galaţi.
Tot acesta îi invită pe adulţii cu dizabilităţi motorii sau cu deficienţe de vedere la primul eveniment organizat de asociaţia „Ridică-te şi umblă”. Este vorba despre inaugurarea filialei, care se va desfăşura duminică, 8 decembrie, la Restaurantul Libertatea 2000 de pe Faleza inferioară, începând cu ora 10,00. Cei care doresc informaţii suplimentare pot suna la 0745.413.832 sau 0766.668.175, ori pot intra pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Citit 5309 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2013 17:41

3 comentarii

 • postat de unu
  Joi, 05 Decembrie 2013 15:37
  82.137.14.***
  RESPECT, BRAVO. ARE HANDICAP DAR MUNCESTE, iar putorile normale cer ajutor social iar primaria le acorda fara sa verifice. SA TRAIASCA GYPSY, romanii sa moara sau sa plateasca.
  0
  2
  Raportează
 • postat de atamanu
  Joi, 05 Decembrie 2013 15:16
  5.13.132.***
  Sprijin pentru persoanele cu dizabilitati ? Unde ? Poate in Elvetia, Norvegia, U.S.A. sau aiurea !!! O prietena de falmilie ( copil batut de Dumnezeu pe nedrept ) cu dificultati majore de deplasare, din nastere, dar care e mai puternica si determinata decat o mie de " jeguri asistate ", abonate la cantine sociale si care culmea are si demnitatea de a muncii pentru a se intretine ce credeti ca suporta din partea " societatii " ??? Iesise de la serviciu, si se deplasa spre casa de undeva de pe Bulevardul Cosbuc, cu un autobuz transurb ( pe care trebuia sa-l schimbe la " Turist "..alt chin , pentru a ajunge acasa ) La semaforul cu Str.Tecuci urca in mijlocul de transport in comun controlul. Legitimeaza calatorii, ( doi balaoachesi bine facuti si fara bilete sunt ignorati ) si cand ajung la ea sa o legitimeze, fatuca , care-si schimbase poseta in zori, constata ca si-a uitat certificatul de handicap ( sau cum s-o numii acasa ). Circ, populatie !!! Aia incep sa traga de ea ( cu toate ca si fara sa se deplaseze, handicapul este vizibil evident ) iar in final, una dintre controloare ( mai dusa la biserica ) ii linisteste pe ceilalti trei, cu conditia ca fata sa debarce ( la mijlocul bulevardului, cu urmatoarea statie in Brailei ). Au dat-o jos, intuneric fiind si probabil sau amuzat la felul cum se deplasa per pedes, in timp ce " societatea '' din autobuz nu a avut nimic de comentat.... Asa ca mai bine nu mai vorbim de asociatii, chiar si neguvernamentale fiind
  0
  3
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 05 Decembrie 2013 13:06
  82.137.14.***
  In sfarsit un lucru bun.
  1
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.