Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi: O nouă asociaţie nonprofit la Galaţi
Foto: Imagine de la una dintre activităţile asociaţiei, desfăşurată recent la Stupini, Braşov

Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi: O nouă asociaţie nonprofit la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De săptămâna aceasta, asociaţia neguvernamentală „Ridică-te şi umblă” din Bucureşti, care îi sprijină pe oamenii cu dizabilităţi motorii sau cu deficienţe de vedere, îşi deschide filială şi la Galaţi. Membrii asociaţiei le propun acestor persoane activităţi de socializare şi de recreere, le oferă asistenţă psihologică, economică, juridică şi spirituală, dar şi mijloace de accesibilizare a modului de viaţă, în cazul în care au o dizabilitate locomotorie. Nu în ultimul rând, prin activitatea sa, ONG-ul urmăreşte să le valorifice acestor oameni talentele şi abilităţile profesionale, astfel încât să-i ajute să se califice într-o meserie.

Asociaţia nu are, deocamdată, un sediu, dar entuziasmul şi dorinţa de a ajuta care îi animă pe membri şi voluntari, fie ei medici, psihoterapeuţi ori kinetoterapeuţi, nu cunosc margini. Călin Cristian, preşedintele filialei gălăţene, ne-a spus că mai multe instituţii şi-au arătat deja interesul de a-i susţine, iar asociaţia este deschisă la colaborarea cu toate celelalte asociaţii din judeţul Galaţi.

Tot acesta îi invită pe adulţii cu dizabilităţi motorii sau cu deficienţe de vedere la primul eveniment organizat de asociaţia „Ridică-te şi umblă”. Este vorba despre inaugurarea filialei, care se va desfăşura duminică, 8 decembrie, la Restaurantul Libertatea 2000 de pe Faleza inferioară, începând cu ora 10,00. Cei care doresc informaţii suplimentare pot suna la 0745.413.832 sau 0766.668.175, ori pot intra pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Citit 5608 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2013 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.