Lucruri pe care le-am învățat la școală, dar acum nu mai sunt adevărate

Lucruri pe care le-am învățat la școală, dar acum nu mai sunt adevărate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De-alungul timpului, unele lucruri pe care le-am învățat acum 15-25 de ani se modifică. Din păcate, de multe ori, materia din manuale se actualizează mai greu, așa că sunt șanse mari ca și elevin din ziua de astăzi să primească unele informații greșite. Iată câteva lucruri care „s-au schimbat” de când ne-au fost predate la școală.

 

Pluto, a noua planetă din sistemul solar

 

La geografie ni s-a spus că sistemul nostru solar este format din nouă planete: Soarele, Pământul, Marte, Jupiter, Uranus, Neptun, Saturn, Mercur și Pluto, cea din urmă fiind cea mai îndepărtată, mică și complet înghețată. Ultimele studii au introdus aspecte noi în „ecuație”, printre care și anumite criterii în urma cărora un corp ceresc poate primi denumirea de planetă. Conform cercetătorilor Pluto nu este o planetă, deci sistemul nostru solar are doar opt componente.

 

Diamantul, cel mai dur material din lume

 

Așa ni s-a spus la școală: diamantul este cel mai dur material din lume. Ultimele descoperiri distrugafirmația. În momentul de față, s-au descoperit alte două materiale care sunt mult mai dure. Totuși, se pare că cercetătorii au calculat doar duritatea acestora pentru că cele două sunt oarecum neobișnuite și instabile în realitate, lucru care face descoperirea să fie în mare măsură pur teoretică.

 

Vrăjitoarele din Salem au fost arse pe rug

 

Iarăși fals. Conform unui studiu recent bazat pe arhivele din acea perioadă, se pare că în Anglia, unde este situat Salemul, legea pedepsea vrăjitoria cu spânzurătoarea. E adevărat că în restul Europei biserica pedepsea vrăjitoria cu arsul pe rug, dar nu și în faimosul orășel englezesc.

 

Zidul Chinezesc este singura structură făcută de om, vizibilă din spațiu

 

Acest mit este distrus destul de simplu, după cum o arată o poză din 2004 făcută de pe Stația Spațială Internațională care orbitează Pământul. Adevărul este că afirmația este corectă doar dacă se ia în calcul altitudinea la care orbitează unii sateliți în jurul Pământului. Din păcate, nu la altitudinea aceea începe spațiul.

 

Bonus: „Exploatarea de la Roșia Montană va creea un crater vizibil de pe Lună” - fals, fals, fals! Alan Bean, astronaut din echipa Apollo 12 a spus următoarele: „Singurul lucru pe care-l vezi de pe Lună, când privești Pământul, este o sferă frumoasă, în mare parte albă, cu albastru pe alocuri și din când în când câte-un petic de verde”.

Citit 3314 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2013 14:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.