Omul care împarte norocul / Nea’ Costică mandatarul vinde lozuri în plic

Omul care împarte norocul / Nea’ Costică mandatarul vinde lozuri în plic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Constantin Verga,  cunoscut drept Nea’ Costică mandatarul, are 58 de ani şi e tare mândru de meseria sa: este singurul distribuitor stradal de lozuri în plic. „În Galaţi sunt unicat, sunt singurul care am contract cu Loteria Română şi am autorizaţie de la Registrul Comerţului. De ani de zile dispăruseră vânzătorii stradali de lozuri. Eu, la viaţa mea, am fost şofer”, povesteşte domnul Verga. „Am rămas fără serviciu, am lucrat 10 ani ca paznic şi pe urmă m-am întâlnit cu un inspector de la Compania Naţională Loteria Română care mi-a deschis ochii. Am început timid: sincer, îmi era ruşine să scot sârmele cu lozuri. A fost mult până când au început să-mi cumpere unul, doi, trei. Apoi, când am văzut că lumea e dornică, am prins curaj. Am început să merg în pieţe, la târguri, în restaurante, pe stradă, în magazine, peste tot. Sunt oameni care dau chiar câte 250 de lei şi cumpără  o pungă întreagă”, dezvăluie mandatarul.

5.000 de lei – cel mai mare câştig

Preţurile lozurilor sunt de 2,5 lei, respectiv 3 lei. Nea’ Verga vinde şi bilete pentru Loteria Pasivă: „Am, la 20 de lei şi oferte speciale de sărbători – pungi cu mai multe lozuri. Cel mai mare câştig din ultima lună a fost de 5.000 de lei: respectivul norocos a mers la Agenţia plătitoare Loto de la vechiul CEC, din Ţiglina II, eu nu am voie să dau  pe loc, câştiguri decât până la 50 de lei. Ce depăşeşte, se ridică de la Agenţia plătitoare. Celelalte Agenţii Loto din Galaţi nu au voie să plătească mai mult de 50 de lei, ca şi mine. Iar dacă premiul depăşeşte şi valoare de 5.000 de lei, plata se face la Bucureşti”.

Norocul vine la cei care nu-l aşteaptă

Constantin Verga ştie că „norocul vine la oameni când nu se aşteaptă. Cei care vor cu orice preţ să câştige nu reuşesc. De regulă, bărbaţii joacă mai mult”. Norocul său e… în limite normale: „Nici nu prea joc, recunosc, dar nici nu am câştigat vreodată sume mari. Mă consider norocos pentru faptul că am un serviciu şi că sunt sănătos”.

Începând de la Sărbătorile Galaţiului, vânzările de lozuri în plic au crescut: „Sunt zile în care vânzările ajung la 300-400 de lei pe zi, din care eu iau un procent. În week-end merge mai bine”, recunoaşte mandatarul. „Acum câţiva ani nici nu aş fi visat ajung să vând lozuri. E frumos să poţi să aduci oamenilor bucurii. E o meserie curată şi frumoasă. Îmi place sum scrie pe ştampila mea: Mandatar! Şi câştig mai bine decât ca şofer. Şi nici nu fac pene de cauciuc! Programul mi-l fac eu: de la 12,00 la 16,00 fac o tură, iar de la 20,00 la 23,00 încă una. Îmi fac prieteni, cunosc oameni, cum să nu-mi placă ce fac!”, spune, cu toată inima, domnul Verga.

Relaţionând cu oamenii, e conştient de faptul că un mandatar trebuie să fie prezentabil, bine îmbrăcat, să ştie să se facă plăcut oamenilor. În ziua interviului era proaspăt bărbierit şi îşi pusese special fularul roşu, să dea bine în poză! 

Pentru Nea’ Costică Mandatarul, importantă e ziua de mâine: „Nu-mi fac planuri pentru perioade mari de timp, important e să meargă bine vânzarea acum, să fiu sănătos şi să am mâine ce-mi trebuie pentru mine şi pentru familia mea”. Îi dorim ca 2014 să fie un an rodnic, iar dumnealui să aducă norocul pe strada gălăţenilor, atât cât îi stă în putere.

Citit 4807 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2013 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.