Ce-i nemulțumeşte pe gălăţeni. Potop de reclamaţii la Protecţia Consumatorilor

Ce-i nemulțumeşte pe gălăţeni. Potop de reclamaţii la Protecţia Consumatorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest an s-au înregistrat, în medie, câte cinci plângeri în fiecare zi lucrătoare * În total au fost în jur de 1200 de sesizări, ceva mai multe decât anul trecut


Chiar dacă în 2013 gălăţenii care au venit cu jalba-n proţap la Protecţia Consumatorilor nu au fost cu mult mai numeroşi decât în anul precedent, cei care au depus o plângere au avut lucruri mai consistente de reclamat. Cel puţin aşa arată lucrurile într-un bilanţ provizoriu, realizat cu puţin înainte de sfârşitul anului, la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi. Aproape 1200 de gălăţeni au avut ceva de reclamat la CJPC, în 2013. Cu alte cuvinte, s-au înregistrat, în medie, câte cinci plângeri în fiecare zi lucrătoare.

Au renunţat la abonamentele de telefonie mobilă

Cei mai mulţi dintre ei, adică peste 900 de persoane, s-au plâns de calitatea unor servicii de care au beneficiat. Iar dintre aceştia, mulţi s-au adresat Protecţiei Consumatorului pentru că au dorit rezilierea anticipată a contractului de telefonie mobilă. ˝Nu ştim de ce au fost atâtea petiţii pe telefonie mobilă, cert este că s-a putut da un răspuns favorabil petentului doar acolo unde condiţiile contractuale permiteau acest lucru. Dacă a avut, de exemplu, reducere la un telefon mobil, a trebuit să achite diferenţa de bani de care a beneficiat prin încheierea contractului. Sau a achitat taxa de contract şi l-a putut rezilia înainte de încheierea lui˝, a explicat comisarul-şef adjunct Carmen Tudor. Mulţi gălăţeni au renunţat însă la întregul demers atunci când au aflat că nu pot renunţa la contract fără a da ceva înapoi.

Păcăliţi de firma de anvelopări

Tot la categoria prestări servicii au intrat şi cele zece petiţii venite de la tot atâţia gălăţeni care au reclamat câteva firme de termoizolaţii. Dar pentru că oamenii sesizau că au plătit bani în avans, dar că apoi nimeni de la firmă nu a mai venit să le facă anveloparea, petenţii au fost îndrumaţi către Poliţie. ˝Ei vizau două-trei firme care încasaseră, în total, fără a presta serviciul, în jur de 2500-2600 de lei˝, aflăm de la reprezentantul CJPC Galaţi.

Alţi gălăţeni, majoritatea din mediul rural, au fost însă inspiraţi să meargă la Protecţia Consumatorilor să reclame că tabla pusă pe casă s-a decolorat neuniform. Cum tabla avea garanţie pentru zece ani, vânzătorul a fost obligat să o schimbe sau, după caz, să remedieze problema revopsind tabla.

Petiţii nebune

La CJPC au ajuns însă şi reclamaţii ciudate. Iar conform legii, comisarii trebuie să le trateze la fel de serios ca pe toate celelalte. Aşa că recent au fost nevoiţi să facă o verificare la o farmacie din Tecuci, pentru că un domn s-a plâns că nu i s-a eliberat reţeta, motiv pentru care soţia sa s-a îmbolnăvit, şi că, în plus, farmacista s-a răstit la el. Farmacia avea cameră de luat vederi, însă comisarii nu au găsit nicio scenă asemănătoare în intervalul orar şi în data la care tecuceanul a spus că a mers acolo.

În altă zi, un bătrânel a anunţat că magazinul de lângă bloc vinde ouă stricate, pentru că tocmai a dat peste un asemenea ou. Comisarii au mers imediat la magazin, dar după încercări prin sondaj, pentru a vedea dacă ouăle cu pricina (aflate în termen de garanţie) nu erau cumva stricate, aceştia au fost nevoiţi să îi răspundă gălăţeanului că plângerea nu s-a adeverit.

Dar sesizările de mai sus sunt de-a dreptul palide în faţa celei făcute de un gălăţean auto-intitulat Mareşalul Covurluiului. Nici mai mult, nici mai puţin, acesta o reclama pe soţia patronului unui bar de cartier pentru faptul că nu îl lasă să intre să îşi ia duşca zilnică de băutură. Comisarii au mers la bodega cu pricina, deşi chestiunea ţine mai degrabă de Poliţie, dar nici măcar nu au avut unde să îi răspundă petentului, care nu a lăsat adresa şi, după înfăţişare, arăta ca un om al străzii.

Citit 2031 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2013 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.