Opt familii din Nicoreşti au primit câte o casă în dar
Foto: Foto: Familiile din Nicoreşti, după ce au semnat contractul de donaţie, alături preşedinta fundaţiei, Claire Melinte

Opt familii din Nicoreşti au primit câte o casă în dar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect comunitar al unei fundaţii din Irlanda, demarat în urmă cu câţiva ani la Nicoreşti, a dat rezultatele scontate, aşa că reprezentanţii organizaţiei i-au răsplătit pe cei de care au grijă dăruindu-le o casă, cu acte în regulă. De săptămâna aceasta, câteva familii din Nicoreşti au devenit proprietare pe casele construite de Fundaţia United Cristian-aid „Bunul Samaritean” în anul 2007, când a început proiectul „Satul Albastru”. 18 familii, care nu aveau posibilităţi să-şi facă o locuinţă, erau invitate să stea în casele nou-nouţe, cu gard, legate la electricitate, cu o cameră, bucătărie, cămară şi WC în curte.

„Dorinţa care a stat la baza realizării acestui proiect a fost de a le oferi acestor familii tinere şi copiilor acestora o oportunitate pentru un viitor mai bun”, declara, atunci, Claire Natalie Melinte, preşedinta fundaţiei. Din fericire, cei mai mulţi dintre noii locatari au profitat de această oportunitate, având grijă de locuinţele primite, găsindu-şi locuri de muncă şi reuşind să-şi întreţină familiile. Practic, fără grija că nu au un acoperiş deasupra capului, şi-au făcut un rost în viaţă. Astfel, opt dintre cele 18 familii au fost chemate săptămâna aceasta la notar, unde reprezentanţii fundaţiei le-au întocmit acte de donaţie pentru locuinţe. Alte case cu acoperişul albastru din „Satul Albastru” urmează să fie donate anul acesta celor care au dovedit, în decursul a şase ani de când au devenit locatarii lor, că sunt oameni serioşi şi că se pot gospodări singuri.

Citit 1810 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2014 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.