Opt familii din Nicoreşti au primit câte o casă în dar
Foto: Foto: Familiile din Nicoreşti, după ce au semnat contractul de donaţie, alături preşedinta fundaţiei, Claire Melinte

Opt familii din Nicoreşti au primit câte o casă în dar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect comunitar al unei fundaţii din Irlanda, demarat în urmă cu câţiva ani la Nicoreşti, a dat rezultatele scontate, aşa că reprezentanţii organizaţiei i-au răsplătit pe cei de care au grijă dăruindu-le o casă, cu acte în regulă. De săptămâna aceasta, câteva familii din Nicoreşti au devenit proprietare pe casele construite de Fundaţia United Cristian-aid „Bunul Samaritean” în anul 2007, când a început proiectul „Satul Albastru”. 18 familii, care nu aveau posibilităţi să-şi facă o locuinţă, erau invitate să stea în casele nou-nouţe, cu gard, legate la electricitate, cu o cameră, bucătărie, cămară şi WC în curte.
„Dorinţa care a stat la baza realizării acestui proiect a fost de a le oferi acestor familii tinere şi copiilor acestora o oportunitate pentru un viitor mai bun”, declara, atunci, Claire Natalie Melinte, preşedinta fundaţiei. Din fericire, cei mai mulţi dintre noii locatari au profitat de această oportunitate, având grijă de locuinţele primite, găsindu-şi locuri de muncă şi reuşind să-şi întreţină familiile. Practic, fără grija că nu au un acoperiş deasupra capului, şi-au făcut un rost în viaţă. Astfel, opt dintre cele 18 familii au fost chemate săptămâna aceasta la notar, unde reprezentanţii fundaţiei le-au întocmit acte de donaţie pentru locuinţe. Alte case cu acoperişul albastru din „Satul Albastru” urmează să fie donate anul acesta celor care au dovedit, în decursul a şase ani de când au devenit locatarii lor, că sunt oameni serioşi şi că se pot gospodări singuri.


Citit 1685 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2014 16:51

5 comentarii

 • postat de NELA
  Vineri, 17 Ianuarie 2014 22:13
  89.122.80.***
  Bravo! sunteti oameni minunati sponsori, reprezentanti, spun asta ca si eu am fost in aceasta situatie si mia fost temporar incredintata spre folosinta una dintre aceste case sa pot locui cu familia mea! Am fost tare fericiti, pentru noi a fost cea mai mare bucurie a fost prima locuinta..........in acea perioada am fost ajutat sami gasesc si un loc bun de munca, actual lmam mutat si locuiesc cu familia si copii si sunt mai fericit! Multumesc fundatiei succes tuturor vecinilor! felicitari proprietarilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 17 Ianuarie 2014 21:46
  89.122.80.***
  Foarte frumos din partea "Fundatiei Bunul Samaritean,deoarece acestia au o inima mare si au vrut sa le ofere acestor familii un trai mai bun si cu un adapost pentru famili sarace !!!
  Le urez tot binele acestor persoane care au avut posibilitatea de a face aceste gesturi pentru acesti oameni!! :)
  0
  1
  Raportează
 • postat de valentin
  Vineri, 17 Ianuarie 2014 21:33
  89.122.80.***
  Felicitari Fundatiei Bunul Samaritean pentru ca au reusit sa ajute acesti oameni saraci ....Sa stiti ca a ajuta o familie prin ai darui un asemenea dar este un lucru incredibil ! Rar se gasesc asemenea oameni .Felicitari Fundatiei Bunul Samaritean sunteti cei mai buni
  0
  1
  Raportează
 • postat de Andrei
  Vineri, 17 Ianuarie 2014 21:29
  82.145.218.***
  Acestor familii li s-a deschis un drum si o noua oportunitate de a-si faurii un nou viitor daruindu-se un nou acoperis, impingandu-i spre o noua viata! Toate acestea au fost datorita Fundatiei care a ajutat si continua sa ajute foarte multe persoana alflate in situati dificile! De asemenea la baza stau multe persoane deosebite care sustin si conduc Fundatia. Felicitari tuturora care au comtribuit!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nick
  Vineri, 17 Ianuarie 2014 16:15
  5.13.140.***
  Pentru aspecte frumoase din viata cotidiana, jos palaria ! Sa fie sanatosi cei de la fundatie, plus norocosii care au primit o sansa.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.