Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii: „Parcul Zoo va constitui o atracţie pentru public”

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii: „Parcul Zoo va constitui o atracţie pentru public”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Parcul Zoo de la Gârboavele, mai sunt de executat lucrările la gardul împrejmuitor. Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Emil Strungă, explică: „Nu este o investiţie mare, dar trebuie aprobată prin hotărâre de consiliu, inclusă în buget, după care vor începe lucrările de construcţie, apoi trebuie obţinută autorizaţia de funcţionare, aşa încât nu pot să apreciez data exactă la care Parcul Zoo de la Gârboavele va intra în circuitul de vizitare. Cu certitudine vă spun, însă, că atunci când această secţie a Complexului Muzeal se va deschide va constitui o surpriză plăcută, în special pentru copii, şi va fi un punct de atracţie. Apoi vom aduce animale: în momentul de faţă, avem câteva carnasieri mari - tigri, lei, mai avem animale din fauna României - urşi, lupi, câteva păsări. Dar s-a construit la Gârboavele un habitat special pentru maimuţe şi va trebui să aducem cel puţin patru specii de maimuţe, pentru că atâtea pavilioane sunt. Recent, am primit un telefon de la ISU, prin care eram anunţaţi că o lebădă a ajuns în curtea unui cetăţean, fiind rănită la o aripă. Dacă nu va putea zbura va rămâne şi ea la Parcul Zoo”, declară managerul.

Sera-solar va fi introdusă în circuitul de vizitare

Şi tot la capitolul investiţii în 2014, Emil Strungă ne dezvăluie: „Mai sunt câteva chestiuni curente pe care le vom face din bugetul pe care ni-l va aloca în acest an Consiliul Judeţului: alei, rigole şi trotuare către Sera solar, să o introducem în circuitul de vizitare, pentru că, în momentul de faţă, ea poate fi folosită numai ca spaţiu tehnologic şi e păcat”.

Galaţiul ar putea avea singurul papilonariu din ţară

„Am avut la începutul anului o discuţie privind posibilitatea de finanţare a unui proiect pentru care noi avem studiul de fezabilitate făcut din 2010, este vorba despre un papilonariu (seră cu fluturi vii - n.a), pentru care am putea obţine finanţare din fonduri europene”, mai spune managerul. „A fost cândva un proiect mai mare cu sere, cu acvariu, din care acum să ne limităm numai la papilonariu. Doamna Laura Angheluţă, de la CJ, ne-a rugat să facem o estimare: fondurile europene, care, în opinia mea, ar putea ajunge  cam la un milion de euro pot fi folosite numai pentru dotări, dar nu au în vedere construcţia propriu-zisă, care trebuie asigurată de noi şi care ar însemna cam 500.000 de euro. În măsura în care vom obţine acordul CJ privind această investiţie, putem încerca proiectul de accesare a fondurilor europene. Am avea mare succes pentru că ar fi singurul papilonariu din ţară!”, conchide Emil Strungă.

Citit 12470 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 17:30

3 comentarii

 • postat de zoo
  Duminică, 26 Ianuarie 2014 22:35
  86.124.202.***
  Pentru cine vrea adevarul anul asta s-a facut la CMSN un raport de audit "beton" . O achizitie de vreo 5 miliarde vechi fara respectarea legii, o masa de protocol de vreo 300.000.000 vechi, o achizitie facuta cu bani din alt capitol financiar (asta ar cam intra la deturnare)si asta in vreo 10 luni de mandat. Pentru cine nu crede poate citi pe pagina CJGalati la rubrica Notati/stiri la raport audit CMSN Galati. Chiar dac autoritatile nu au trimis dosarul mai departe, asa cum au promis, noi salariatii avem grija sa il trimitem peste tot . Poate asa vom avea un nou exponat i custile zoo (sau la cladirea aia bine pazita pe Traian.
  Cum acum se face evaluarea managerului vesnicul ziar pupinc........ pnl , asa zisa "Viata Libera" ii face cate o pagina conducatorului iubit a gradinii poate , poate inmoaie inima presedintelui sa il mai tina pe post pe pensionarul deputat,. Pana la urma tot noi salariatii o sa i-o punem....
  Iar ziarul lui peste cand o sa scrie adevarul despre ce se intampla la CMSN sub umbrela uselista?
  Dar stim noi a cui animalute sunt protejate in parcul zoo de tace viata asta inchisa ca libera nu i se poate spune.
  RRRRRRRUUUUUUUSSSSSSIIIIINNNNEEEEE
  0
  3
  Raportează
 • postat de Un om
  Duminică, 26 Ianuarie 2014 18:22
  95.76.36.***
  Nu mai faceti nici o gradina zoo. Daca ati facut-o, desfiintati-o. Astea ar trebui sa fie de domeniul trecutului. Lasati animalele in habitatul lor natural. Trebuie sa ne educam copii sa aiba respect si compasiune pentru animale nu sa le vada ca pe niste "puncte de atractie". Dumnezeu a creat animalele si le-a lasat in grija omului nu ca elemente de distractie. Sunt fiinte vii nu marionete, roboti sau jucarii de plus. Gradinile zoo, reprezinta in cea mai mare parte, cruzime impotriva animalelor iar unii oameni nu simt nici o bucurie cand vad vietuitoare chinuite in tarcuri si custi mici in spatele gratiilor, dimpotriva...
  1
  1
  Raportează
 • postat de Grădina Zoo era mai accesibilă în Grădina Botanică dacă tot este a CJ.
  Duminică, 26 Ianuarie 2014 15:01
  92.86.89.***
  Mai bine aduceați grădina Zoo în Parcul Botanic și astfel taxa de la intrare își merita acțiunea, era și mai accesibil pentru gălățeni sau poate un mijloc de transport în comun din oră în oră sau la două ore funcție de afluența călătorilor în perioade anotimp favorabil, nu ar strica.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.