Bani "albi"/ Apă Canal face profit şi din zăpadă

Bani "albi"/ Apă Canal face profit şi din zăpadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apă Canal face bani şi din zăpada care cade asupra oraşului. Practic, cu cât cade mai multă zăpadă peste proprietăţile gălăţenilor, cu atât cresc şi facturile la canalizare pe care le plătim către Apă Canal. Potrivit reglementărilor aprobate prin regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare al Judeţului Galaţi, factura pentru canalizare nu depinde numai de cantitatea de apă evacuată din casele noastre, ci şi de cantitatea de precipitaţii care se abate asupra proprietăţilor, evacuate tot prin sistemul de canalizare.

Ninsoarea de acum se facturează la anul

E drept, dacă în această lună a nins mai mult, nu vom avea factura mai mare în luna februarie, ci abia la anul. "Facturarea apei meteorice se va realiza lunar, utilizând media anuală a cantităţilor de precipitaţii a anului anterior, transmise de A.N.M. Centrul Meteorologic Galaţi, urmând ca regularizarea să se realizeze în anul următor, în funcţie de cantitatea specifică comunicată pentru anul în curs", se arată la art. 136, alin. (2) din regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare al Judeţului Galaţi. În acelaşi document se precizează şi care este modalitatea prin care se calculează cantitatea de apă de ploaie şi zăpadă topită preluată în sistemul de canalizare. "Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare se determină prin înmulţirea cantităţii specifice de apă meteorică, comunicată de A.N.M. pentru fiecare lună a anului anterior, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator şi cu coeficienţii de scurgere recomandaţi de SR 1846-2/2007", se mai spune în regulament. Pe site-ul Apă Canal se mai şi spune care este motivul pentru care ni se facturează şi scurgerea de apă de ploaie de pe proprietate. "Nu plătiţi apa de ploaie, ci serviciul efectuat de Societatea Apă Canal S.A Galaţi, care include: colectarea, transportul şi epurarea apelor meteorice", se arată pe site-ul instituţiei, la capitolul "Întrebări frecvente".

Apă Canal este una dintre cele mai profitabile firme din Galaţi

Apă Canal intră, în acest fel, în cercul select al agenţilor economici care fac bani de pe urma zăpezii, cum ar fi pensiunile de la munte, firmele de închiriat echipamente de schi sau firmele care se ocupă cu deszăpezirea. În anul fiscal 2012, Apă Canal a înregistrat un profit considerabil pentru o societate publică, de aproape 9 milioane de lei, situându-se pe poziţii fruntaşe în toate topurile economice realizate la nivel local.

Citit 5172 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.