Vad greu de trecut/ Cum să aluneci pe istorie

Vad greu de trecut/ Cum să aluneci pe istorie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Dacă e greu de mers încă pe străzi mărginaşe, acolo unde mai călcăm zăpada, de departe cel mai periculos rămâne de coborât acum vadul gălăţean cel mai spectaculos ca imagine şi mai lung dintre toate, Vadul Negroponte, care coboară din strada Al. I. Cuza spre strada Dogăriei!
Zăpada şi gheaţa, păstrată de zona umbrită, te fac să aluneci ca pe derdeluş, dacă te încumeţi să cobori ori să urci panta nu prea abruptă! Zona de jos rămâne izolată de centru sau se ocoleşte mult! Părăginit şi în alte anotimpuri, vadul rămâne periferic, din păcate. Numit şi Vadul Comisiei Europene, la joncţiunea sa cu strada Cuza funcţionând primul sediu al primului organism european din ţara noastră, a fost mutat apoi în clădirea special construită, actuala Bibliotecă „V. A. Urechia”. O istorie glorioasă care ar trebui marcată cumva şi azi, când aluneci pe ea! Anton Negroponte, gălăţean de vază - negustor, mic industriaş şi consul onorific al SUA în veacul al XIX-lea - este, de asemenea, un nume intrat în istoria Galaţiului, însă uitat, pe nedrept, în ultima vreme.

Citit 991 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 18:09

2 comentarii

 • postat de @Johnescu Miercuri, 12 Februarie 2014 17:01 5.13.231.*** Link la comentariu
  1
  2

  Ba mai mult decat atata, gardul de fonta de pe str.Cuza, pe portiunea de pe care se vede str.Garii si gara, a fost spart intr-un loc . Scopul si autorii sunt binecunoscuti : conationalii nostri tuciurii au nevoie de un banut de la fier vechi.
  Dar avem si un ONG, Asoc. pt Renasterea Galatiului, care zice, cu gura, ca iubeste Galatiul si istoria sa.

  Raportează
 • postat de Johnescu Miercuri, 12 Februarie 2014 10:52 188.27.129.*** Link la comentariu
  0
  10

  Trist...teribil de trist! Nu ca treptele au devenit derdelus, ci ca pe derdelusul respectiv se duce istoria atat de interesanta a orasului.
  Trist ca aspectul actual al zonei arata starea mentala a Galatiului: imbatranit, invechit, comunist, parasit. Trist ca n-am gasit inca oameni care sa iubeasca Galatiul si sa faca ceva pt oras.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.