În Arhiepiscopia Dunării de Jos se lucrează pe 380 de şantiere

În Arhiepiscopia Dunării de Jos se lucrează pe 380 de şantiere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

380 de şantiere sunt deschise în cele 491 de parohii ale Arhiepiscopie Dunării de Jos, care are în componenţă judeţele Galaţi şi Brăila. Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian al Dunării de Jos, 186 de obiective sunt şantiere care vizează zidiri noi: 55 de biserici, 32 de case de prăznuire, diferenţa fiind clopotniţe şi alte lucrări.

Ne oprim puţin asupra stării de zidire a bisericilor noi, aflate de mulţi ani în construcţie. Unul dintre şantierele în lucru este la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, lucrare ce are la bază stilul Mănăstirii Sihăstria, altul se află la Biserica "Sf. Parascheva", obiective asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenţia şi noi. Un alt şantier este cel din Parohia „Sf. Antonie cel Mare”, unde, de asemenea, lucrările merg anevoie. Sunt şi alte lucrări mari, însă cel mai important şantier în lucru este cel de restaurare a Palatului Episcopal, care va adăposti din toamna acestui an Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos, lucrare susţinută din fonduri europene. În prezent, restaurarea este realizată în proporţie de 55,88 la sută.

194 de şantiere din cele 380 sunt de reparaţii şi consolidări în parohiile cu biserici vechi, care au maximă nevoie de restaurare. Interesant este faptul că susţinerea din partea creştinilor şi a unor dăruitori este în proporţie de 41,5 la sută, 51 la sută sunt fonduri vin de la consiliile locale ale celor două judeţe, Galaţi şi Brăila, iar 7,5 la sută vin de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Fireşte că toate aceste şantiere vor fi, alături de misiunea de slujire a semenilor, preocupări principale pe agenda de lucru a preoţilor şi creştinilor de la Dunărea de Jos.

Citit 2304 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2014 10:34

10 comentarii

 • postat de mara
  Marți, 18 Februarie 2014 20:14
  82.157.218.***
  Majoritatea specialistilor, de la medic pina la muncitor chiar necalificat paraseste Romania,
  pentru gasirea unui viitor bun.
  De ce DRACII DE SUB SUTANE nu pleaca nicaieri ?????

  Nu sint capabili de nimic !!! s-au traiesc prea bine in Romania !!!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de @popescuv
  Marți, 18 Februarie 2014 15:47
  5.13.204.***
  Nu-i chiar asa de simplu cum apreciezi d-ta lucrurile : lumea vede cum in vremurile astea cum BOR devine o firma cu mare succes financiar, alaturi de alti imbogatiti ai zilei, toti stim cum. Se stiu deja oficial spagile ce se dau la Episcopie pt. ca un preot sa ''cumpere'' o parohie, se stiu cativa preoti din oras deveniti f.bogati, se regreta de catre multa lume preluarea Palatului Episcopal in detrimentul unui muzeu cu ceva prestanta in arta acestei tari, in ciuda caselor cu care IPS s-a capatuit la schimb. Cam toata lumea galateana, atee sau credincioasa, proasta sau bisericoasa stie si vede toate astea si nu uita.
  1
  3
  Raportează
 • postat de popescuv
  Marți, 18 Februarie 2014 15:32
  86.34.10.***
  Bravo băieți!! Hai cu comentariile!! Demonstrați că sunteți români salahori și că știți și să comentați aiurea pe orice subiect!!! Hai cu comentariile și înjurăturile comuniste!!!!
  2
  1
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 18 Februarie 2014 08:32
  213.218.53.***
  daca ar fi doar bani din donatii ar fi bine ! dar sunt BANI DE LA BUGETUL GUVERNULUI ROMANIEI !
  BANI DE LA PRIMARII , CL !!
  BANI DE LA C. JUDETENE !!!

  DIN BANII NOSTRI !

  Si nu ne intreaba nimeni !
  Se trezesc tot felul de politicieni si "demnitari" sa toace banii nostri cum vor ei !

  idiotii draq
  2
  10
  Raportează
 • postat de revoltator
  Luni, 17 Februarie 2014 21:09
  89.137.230.***
  Si-a gresit vocatia acest sef de Cosa Nostra,trebuia sa fie diriginte de santier dar a dat prea mult cu subsemnatul la secu asa ca a fost uns sef de biserici.Oare mai stie ce propavaduia Isus?
  2
  13
  Raportează
 • postat de VREM SCOLI CIVILIZATE, ca biserici avem destule!
  Luni, 17 Februarie 2014 20:28
  5.13.190.***
  Spuneti si la cate scoli, gradinite , spitale, sunt santiere deschise, macar de renovare, daca nu de construire de la zero, astfel incat sa nu le mai cada elevilor tavanele in cap!!
  Cred ca asta este un pacat mai mare, decat neconstruirea de zeci, si zeci, si sute de biserici, care mananca bugetul tarii!!
  p.s. Vream sa ne ducem copii la scoli civilizate, in conditii civilizate, sa avem servicii de sanatate de calitate, si nu ca sa ne ajunga copii la manastiri!
  2
  19
  Raportează
 • postat de popescuv
  Luni, 17 Februarie 2014 19:27
  5.13.169.***
  Oricum pe nimeni nu interesează părerile voastre comuniste. Rămâneți atei care înjură la pereți. Gunoaiele trec. Ceea ce e bun rămâne.
  19
  3
  Raportează
 • postat de popescuv
  Luni, 17 Februarie 2014 19:23
  5.13.169.***
  Trebuia să fie comentatorii de gunoi care își dau cu părerea degeaba. Numai dacă e menționat cuvântul Biserică undeva trebuie să apară un comentator, tipic român, burtos, băutor de bere, mestecător de semințe, comunist cu creierul plin de tezele tovarășului, care să își dea cu părerea aiurea.
  Demonstrați că sunteți români. Înjurați Biserica, vă rog!
  Aștept urgent înjurături de la români! Vă rog mult înjurați-mă.
  15
  3
  Raportează
 • postat de mara
  Luni, 17 Februarie 2014 18:14
  82.157.218.***
  Binecuvintarea o da, fiindca nici asta nu se mai satura de bani.Are ochii si burta umflati in grasime, uitativa la spurcatul de Daniel burtosu Preafericitul.
  La ora actuala biserica este cea mai mare organizatie satanica, organizatie de spalarea banilor, afaceristi pe spatele prostanacilor care cred, rusine sa le fie la acesti DRACI de sub sutane negre.
  Toate bisericile ar trebui purificate de la A-la Z, dar cine ! justitia ? nici aceea nu sint mai departe...
  Popi turbati de bautara si de sex satanic, spurcati, nemaiajungindu-le banetul. Jos cu voi minciunosilor, satane spurcate.
  9
  12
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 17 Februarie 2014 17:16
  5.13.143.***
  mai bine ar da binecuvantare pentru burse , pentru premierea copiiilor fara posibilitati, etc., nu pentru proiecte faraonice....
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.