În Arhiepiscopia Dunării de Jos se lucrează pe 380 de şantiere

În Arhiepiscopia Dunării de Jos se lucrează pe 380 de şantiere
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

380 de şantiere sunt deschise în cele 491 de parohii ale Arhiepiscopie Dunării de Jos, care are în componenţă judeţele Galaţi şi Brăila. Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian al Dunării de Jos, 186 de obiective sunt şantiere care vizează zidiri noi: 55 de biserici, 32 de case de prăznuire, diferenţa fiind clopotniţe şi alte lucrări.

Ne oprim puţin asupra stării de zidire a bisericilor noi, aflate de mulţi ani în construcţie. Unul dintre şantierele în lucru este la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, lucrare ce are la bază stilul Mănăstirii Sihăstria, altul se află la Biserica "Sf. Parascheva", obiective asupra cărora trebuie să ne îndreptăm atenţia şi noi. Un alt şantier este cel din Parohia „Sf. Antonie cel Mare”, unde, de asemenea, lucrările merg anevoie. Sunt şi alte lucrări mari, însă cel mai important şantier în lucru este cel de restaurare a Palatului Episcopal, care va adăposti din toamna acestui an Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos, lucrare susţinută din fonduri europene. În prezent, restaurarea este realizată în proporţie de 55,88 la sută.

194 de şantiere din cele 380 sunt de reparaţii şi consolidări în parohiile cu biserici vechi, care au maximă nevoie de restaurare. Interesant este faptul că susţinerea din partea creştinilor şi a unor dăruitori este în proporţie de 41,5 la sută, 51 la sută sunt fonduri vin de la consiliile locale ale celor două judeţe, Galaţi şi Brăila, iar 7,5 la sută vin de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Fireşte că toate aceste şantiere vor fi, alături de misiunea de slujire a semenilor, preocupări principale pe agenda de lucru a preoţilor şi creştinilor de la Dunărea de Jos.

Citit 2468 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2014 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.