Atenţie la şunca feliată din supermarketuri/ Produse retrase şi amenzi de la OPC

Atenţie la şunca feliată din supermarketuri/ Produse retrase şi amenzi de la OPC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comisarii au retras mai multe produse de la vânzare


Acelaşi tip de produs feliat alterat, găsit vineri de un timişorean într-un supermaket din oraşul său, a fost retras, în weekendul trecut, şi dintr-un hipermaket din municipiul Galaţi. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au verificat, la sfârşitul săptămânii, produsele feliate din carne din toate supermaketurile din judeţ. Ei au retras definitiv de la vânzare 4,5 kilograme de „şuncă crudă afumată felii”, în valoare de 71 de lei. „Unele ambalaje nu mai erau vide, iar produsul prezenta deja modificări organoleptice. Este acelaşi produs feliat şi ambalat la Braşov, distribuit şi în supermarketul din Timişoara”, ne-a precizat comisarul-şef adjunct Carmen Tudor, din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi.

Într-un alt supermarket, tot din municipiul Galaţi, comisarii au găsit mezeluri feliate şi ambalate în unitate, pe al căror ambalaj era trecut un termen de valabilitate cu 14 zile mai mare decât cel care figura pe produsul nefeliat. Chiar dacă mezelul găsit la raft nu era ieşit încă din termenul de valabilitate real, comisarii au decis retragerea definitivă de la vânzare a produselor, în valoare totală de 141 de lei. Întrucât eticheta lor nu conţinea toate informaţiile privind ingredientele, din acelaşi magazin au fost oprite temporar de la comercializare şi 19,5 kilograme de produse feliate, în valoare de 824 de lei.

„Oamenii ar trebui să evite să cumpere produsele feliate şi reambalate, mai ales că, de obicei, pot solicita la raionul de carne din supermarket felierea lor pe loc”, recomandă comisarii de la Protecţia Consumatorului, după ce au descoperit problemele din cele două magazine, sancţionate cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Citit 2221 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.