Patru noi masterate la Facultatea de Mecanică din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” încearcă să îşi adapteze oferta educaţională la cerinţele mediului industrial.

Astfel, începând cu anul universitar 2009-2010, vor fi organizate patru noi programe de studiu de masterat: „Metode avansate de proiectare şi analiză în ingineria mecanică”, „Sisteme şi echipamente termice şi protecţia mediului” (la domeniul Inginerie Mecanică), „Ingineria şi managementul sistemelor integrate de fabricaţie” şi „Managementul calităţii în inginerie industrială” (la domeniul Inginerie industrială).

Cele patru programe noi se adaugă celorlalte patru deja existente. Dintre cele opt programe de masterat, începând cu 2009 vor rula doar cinci sau patru, în funcţie de numărul de locuri alocate şi de cerere.

„Intenţia noastră este de a modifica planurile de învăţământ şi programele analitice astfel încât să ne punem la punct cu cerinţele din industrie. Este normal să vrem acest lucru întrucât nimeni nu vrea să producă rebuturi. Nu vrem ca absolvenţii noştri să fie neinteresanţi pentru mediul economic”, a declarat prof. dr. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Mecanică.

Citit 802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.