Olimpiada naţională de germană, în premieră la Galaţi

Olimpiada naţională de germană, în premieră la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

85 de elevi din 36 de judeţe sunt prezenţi până miercuri la Galaţi Elevi şi profesori însoţitori din 36 de judeţe sunt prezenţi până miercuri la Galaţi, la Olimpiada naţională de limba germană modernă. Toţi participanţii sunt elevi de liceu, calificaţi la etapa naţională în urma susţinerii fazelor judeţene. Galaţiul se mândreşte cu 11 concurenţi, elevi la Colegiile "Vasile Alecsandri", "Al. I. Cuza" şi "Mihail Kogălniceanu".

"Spre deosebire de examenele susţinute pentru obţinerea unui certificat de limbă, acolo unde se pune accentul pe cunoştinţele gramaticale şi pe alte aspecte concrete, la olimpiadă primează creativitatea şi originalitatea. În prima parte a proiectului, pe 4 aprilie, cei 185 de elevi prezenţi au susţinut proba individuală. Seara, participanţii au primit indicaţii despre a doua etapă de concurs. Copiii au fost împărţiţi în 24 de grupe, a câte opt elevi. Au fost alese 12 titluri de roman din literatura contemporană pentru adolescenţi, revenind câte un titlu la două grupe. Fiecare participant a primit câte un exemplar de roman, publicat în limba germană", ne-a explicat prof. Roxana Gogoaşă, unul dintre organizatori.

Fiecare grup a avut apoi trei zile la dispoziţie pentru a compune o scenetă de cel mult zece minute, pe baza naraţiunii din romanul primit. Scenetele vor fi prezentate în Amfiteatrul Colegiului "Vasile Alecsandri" astăzi, 8 aprilie, începând cu ora 10.00. "După spectacol va avea loc selecţia lotului lărgit pentru Olimpiada internaţională de limba germană modernă, unde România va avea în luna august a acestui an doi participanţi", ne-a spus prof. Lucica Cojocaru, membru al comisiei de organizare. Pe toată durata evenimentului, elevii şi profesorii însoţitori sunt cazaţi în căminul Colegiului "Costache Negri".

Examinare imparţială

Modul în care sunt corectate şi apreciate lucrările individuale şi proiectele de grup a fost pus la punct de inspectorul general de limbă germană din Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC), Sorin Giurumescu. "Elevii nu-şi scriu numele pe lucrare, identificarea făcându-se ulterior, pe baza unui cod numeric alocat de MEC. Lucrările sunt sigilate şi scanate, după care sunt trimise la Bucureşti. Fiecare lucrare va fi examinată individual de către zece profesori evaluatori. Modelul, despre care organizatorii spun că asigură un grad maxim de obiectivitate, a fost aplicat cu succes şi la faza judeţeană a Olimpiadei", ne-a explicat prof. Doina Geru, inspector de limbi moderne în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Citit 4298 ori Ultima modificare Luni, 07 Aprilie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.