Locuinţe ANL la Tg. Bujor

Locuinţe ANL la Tg. Bujor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

- Tinerii căsătoriţi, domnule primar Ştefan Arfire, şi îi am în vedere pe cei lipsiţi de locuinţă proprie, au intrat „în priză” de când cu anunţul că în oraş vor fi construite case ANL.

- Acţiunea este demarată în 2004. Dispunem de terenurile pretabile, să se poată construi pe ele ce ne interesează. Unul, cu suprafaţa de un hectar, se află pe strada Eremia Grigorescu, lângă Circumscripţia Sanitar-Veterinară. Am intrat în posesia titlului de proprietate.

Ca inconvenient, caracteristica umedă a solului. Din acest motiv, cheltuielile vor fi mai ridicate decât în cazul terenurilor obişnuite. Ca avantaje, locaţia dispune de utilităţile principale – accesul uşor la reţeaua de energie electrică, conductă de apă, canalizare, fir pentru telefonia fixă. Cealaltă e pe strada Constructorilor. Aproape un hectar şi aici.

Terenul, tare! Suntem însă, la momentul startului, dezavantajaţi la sistemul de utilităţi. Vom fi obligaţi să extindem reţeaua electrică şi să ne „înţepăm” la o conductă de apă situată la o depărtare de 200 de metri. Canalizarea, va fi şi ea rezolvată odată cu realizarea proiectului cu acest profil, câştigat de primăria oraşului.

- Pe ce mâini a ajuns, la Bucureşti, dosarul?

- E la domnul Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.                                      De la acest nivel aşteptăm aprobarea scrisă, care să ne dea mână liberă, să trecem la treabă. Banii pentru întocmirea proiectului de prefezabilitate, amenajarea terenului şi utilităţile cad în sarcina noastră.

- Despre câte locuinţe ar putea fi vorba?

- Minim, 36; maxim, 72. Le vom închiria bujorenilor cu vârsta sub 35 de ani. Din 2000 până în 2008, avem înregistraţi 348 de tineri căsătoriţi. Mulţi dintre ei locuiesc la părinţii unuia dintre soţi, iar alţii, pentru că nu au casele lor, au ajuns la divorţ. Nu dispun de banii necesari pentru a-şi construi locuinţe.

- Au început să vină cu cererile?

- Sunt destule. Numărate, au ieşit peste 100! Voi constitui o comisie socială cu atribuţii precise: să ţină la zi lista cu numele solicitatorilor, să analizeze fiecare cerere în parte şi să facă propuneri privind soluţionarea concretă a fiecăreia.

- Cei fără loc de muncă, fără venituri deci, au vreo şansă să devină chiriaşi?

- Ne-am gândit şi la ei. Li se vor stabili chirii suportabile.

Explicaţie foto: Primarul Ştefan Arfire: "Cred că Bucureştiul nu-mi va pune piedici. Aş fi fericit ca peste 2-3 ani să văd câteva zeci de tineri căsătoriţi mutaţi în case ANL"

Citit 869 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.