După Paşte, Dragoş Iftimie începe tratamentul în Germania

După Paşte, Dragoş Iftimie începe tratamentul în Germania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragoş Iftimie, elevul de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” diagnosticat cu cancer la nas, se află în Germania, unde, graţie donaţiilor făcute de gălăţeni, va putea începe tratamentul. Împreună cu tatăl său, tânărul a plecat, sâmbătă, spre Munchen. Cu ajutorul sutelor de oameni impresionaţi de cazul său, în contul tânărului s-au strâns cei 21.000 de euro necesari terapiei cu protoni ce se va efectua la Rinecker Proton Therapy Center din Munchen.

"Nu ştiu cum să le mulţumesc oamenilor care mi-au sărit în ajutor, pur şi simplu nu am cuvinte”, ne-a declarat Dragoş, înaintea plecării în Germania. Săptămâna aceasta, gălăţeanul va fi supus unor analize preliminarii, iar pe 5 mai urmează să înceapă terapia propriu-zisă, care va dura circa nouă săptămâni. Tatăl său îi va fi alături în toată această perioadă.

În 2007, Dragoş Iftimie, acum elev în clasa a XI-a la profiul Arhitectură a Liceului de Artă, a fost diagnosticat cu tumoră neuroectodermală de gradul trei. A urmat tratamente peste tratamente şi a făcut radioterapie în Austria. Deşi a încheiat 24 de cicluri de tratament cu cobalt şi a ţinut şi un regim alimentar sever, în 2010 boala a recidivat. Tânărul speră să învingă boala prin tratamentul efectuat în Germania, iar gălăţenii sunt trup şi suflet alături de el în lupta pe care o va duce în următoarea perioadă.

Citit 899 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.