Spitalul din Galaţi ar putea obţine un aparat ultraperformant pentru tratarea cancerului

Spitalul din Galaţi ar putea obţine un aparat ultraperformant pentru tratarea cancerului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi ia în calcul contractarea unui împrumut de la Banca Mondială pentru ca cea mai mare unitate medicală din judeţ să poată fi dotată cu un accelerator liniar de particule, care reprezintă cea mai modernă metodă de radioterapie din lume. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, că în România urmează a fi achiziţionate 10 acceleratoare liniare de particule, iar unul dintre acestea ar putea ajunge la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf.Ap.Andrei”, una dintre cele trei unităţi medicale din ţară care deţine două „buncăre” dedicate, în special, unor astfel de tratamente.
Nicolae Bacalbaşa a povestit că a purtat o serie de discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, cărora le-a solicitat să asigure Galaţiului un sprijin financiar de 50 la sută din valoarea aparatului, iar restul banilor să fie obţinut de CJ prin contractarea unui împrumut, în valoare de 1,5 milioane de lei, de la Banca Mondială. „Am zis că eu sunt dispus, dacă voi fi susţinut, să asigur jumătate din banii necesari, dacă îmi dau jumătate din bani. Ei au zis: o să ne mănânce toţi dacă dăm Galaţiului 1,5 milioane de lei. Dacă, până la urmă, o să fie posibil ca ei să ne dea, atunci poate vom lua în discuţie să facem un împrumut de 1,5 milioane de lei, dacă – şi este un mare semn de întrebare – ne vor putea asigura cofinanţarea de 50 la sută. Dacă reuşim să aducem un accelerator liniar de particule salvăm sau prelungim viaţa la o mulţime de oameni. Practic, acum, la Radioterapie se lucrează în trei ture”, le-a spus preşedintele CJ consilierilor judeţeni.

Citit 3285 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 17:35

14 comentarii

 • postat de VLAD TEPES
  Duminică, 04 Mai 2014 15:05
  87.57.99.***
  C.J. imprumut de la Banca Mondiala,corina a lui dobre stim ca indianul este bolnavior ,dar tu cum poti scrie asa ceva?Ori testezi capacitatea ;intelectuala; a maselor de votanti.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Goe
  Duminică, 04 Mai 2014 11:57
  5.13.161.***
  CAMPANIE ELECTORALA ! Cum tineretul nu se duce la vot ,trebuie sa facem ceva pentru cei in varsta: marim pensiile,gratuit pe toate traseele,gratuit pe tren,galeti,gratuit luam glicemia,totul va fi FREE pana dupa alegeri.Dupa alegeri urmeaza :greaua mostenire de la guvernul anterior si de la presedintele Basescu........si cate si mai cate ! O rugaminte as avea : nu uitati ca in Galati la putere nu au fost decat FSN,PSD,USL.Educati tineretul sa iasa la vot!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Serban Daniela
  Duminică, 04 Mai 2014 11:57
  5.13.222.***
  Ar fi bun un aparat dintr-asta.Dupa toate medicamentele contrafacute pe care le-au luat bolnavii de cancer....Dar nu ar strica si niste medici capabili sa descopere o astfel de boala la pacienti.Dr Irimia nu a fost apt in cazul meu...
  0
  6
  Raportează
 • postat de prostitu de pes-edist
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 22:13
  5.13.194.***
  Prosteala PSD_ista,
  VOTATI LAURA marin
  1
  4
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 21:42
  5.13.181.***
  Inca un motiv de cerut SPAGA !
  1
  5
  Raportează
 • postat de Electorale de moment propagandă în loc de găleți, pixuri, sarmale ș.a.
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 16:32
  109.98.104.***
  Am tastat ,,accelerator de particule cancer'' și ce să vezi, Brăila dorește, Brașov speră, Iași dorește pentru că acceleratorul vechi se defectează des și maghiarii din România beneficiază de tratament gratuit în Ungaria, parcă la Debrețin....deci noi sperăm, dorim și așteptăm....cred că este ''de electorale''. Până una alta, granițele de lângă noi se modifică și cu siguranță vom avea Fed. Rusă graniță comună, Odessa este în flăcări. Ce ne-a oprit să avem acest accelerator până azi?
  0
  16
  Raportează
 • postat de LINAC
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 16:17
  5.13.238.***
  In bugetul CJ Galati pe anul in curs sanatatea a fost considerata o prioritate. Acum Bacalbasa o da cotita: dacă voi fi susţinut"...."dacă îmi dau jumătate din bani"...Daca era vorba de maidanezi facea mai repede rost de bani!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 11:47
  92.80.153.***
  Ar fi bine daca galatenii ar putea beneficia de acest accelerator .Alte spitale din tara au deja acest aparat si tot nu fac fata solicitarilor,ba mai mult datorita fuctionarii peste limita lor se mai si defecteaza.De salvat sau prelungi viata poate cu ajutorul Domnului aceasta boala este atat de parsiva incat chiar si dupa tratamente costisitoare si in tari mai dezvoltate decat a noastra tot se moare.Pe linga aceasta dotare mai avem nevoie si de medici si asistente cu stagii de pregatire in strainatate ca sa poata sa utilizeze acest aparat.Daca se rezova aceasta problema speram ca galatenii si cei din zona sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze macar.In rezovarea acestei probleme eu cred ca toti deputatii si senatorii galateni ar trebui sa actioneze unitar si sa determine factorii de decizie sa accepte ca in aceasta zona daca autostrada nu, aeroport nu, pod nu, accelerator da.
  0
  14
  Raportează
 • postat de mircea
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 10:43
  5.13.166.***
  S-a uitat sa se specifice ceva !!! ....spaga cat va fi pentru pacienti ?? Un asemenea doctor cu e babaciunea de Vasile cred ca e mai bine sa mori acasa linistit ! La asemenea aroganta pe care o are si spagangita , e mai frumos sa mori acasa in patul tau !!!
  0
  20
  Raportează
 • postat de pentru domnul Bacalbasa
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 09:25
  5.13.137.***
  scuzati-ma domnule Bacalbasa,

  dar vreau sa va atrag atentia ca NU dumneavoastra dati banii, ci noi.

  „Am zis că EU sunt dispus, dacă voi fi susţinut, să asigur jumătate din banii necesari, dacă îmi dau jumătate din bani."

  nu dumneavoastra asigurati, ci noi. CJ-ul este al cetatenilor, nu proprietatea dv.

  asta, ca sa nu alunecati pe o panta nepotrivita...

  cu stima.
  0
  37
  Raportează
 • postat de Angel
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 08:42
  5.13.181.***
  Vorbeste Bacalbasa de parca ar fi inceput campania electorala. Acum s-a trezit si el din amorteala? Pana acum ce-a pazit?
  4
  25
  Raportează
 • postat de Angel
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 08:41
  5.13.181.***
  Foarte bine punctat comentariul numarul 2
  0
  26
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 07:16
  78.96.40.***
  "Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi ia în calcul "...
  "unul dintre acestea [adica accelerator] ar putea ajunge la Spitalul Clinic "....
  "Bacalbaşa [...] a solicitat [Ministerului Sănătăţii] să asigure Galaţiului un sprijin financiar"....
  "restul banilor să fie obţinut de CJ"...
  "dacă voi fi susţinut"....
  "dacă îmi dau jumătate din bani"...
  "Dacă, până la urmă, o să fie posibil ca ei să ne dea"....
  "atunci poate vom lua în discuţie"....
  "dacă – şi este un mare semn de întrebare – ne vor putea asigura cofinanţarea "....
  "Dacă reuşim "....
  Cam asa arata varianta prescurtata a articolului. Nimic cert ci numai "daca", "dacä", si ceva "poate". Probabilistic vorbind, daca un "daca" inseamna 50/50%, pentru atatia "daca" si "poate" inseamna ca sansele de a avea un accelerator la Galati sunt de 0,001%.... deci e ca si rezolvat.
  Bravo Spider-man!
  0
  48
  Raportează
 • postat de Anda
  Sâmbătă, 03 Mai 2014 00:32
  79.116.111.***
  "Dacă reuşim să aducem un accelerator liniar de particule salvăm sau prelungim viaţa la o mulţime de oameni." - asta e un fel de recunoastere a faptului ca in RO se moare de cancer.. cand in alta parte pacientii ar avea sanse mult mai bune?

  Bine ca se pun silicoane din banii statului...
  0
  47
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.