ATENŢIE, ŞOFERI! Protecţia Consumatorului a găsit 80.000 de litri de COMBUSTIBIL CU PROBLEME în şase benzinării gălăţene

ATENŢIE, ŞOFERI! Protecţia Consumatorului a găsit 80.000 de litri de COMBUSTIBIL CU PROBLEME în şase benzinării gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şoferi, atenţie de unde vă cumpăraţi benzina, motorina ori lichidul de parbriz! La o verificare efectuată la începutul lunii mai, comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit probleme la şase din cele nouă benzinării în care s-au oprit.
Cele mai multe abateri de la legislaţia în vigoare erau legate de neafişarea la pompă a etichetei cu informaţiile complete privind componenţa combustibilului. Doar trei dintre cei nouă operatori economici verificaţi afişau astfel de etichete, ceilalţi şase neinformându-şi corect consumatorii despre caracteristicile combustibililor comercializaţi. Astfel, doi dintre aceştia nu aveau afişată nicio informaţie pentru consumatori, iar patru aveau informaţii incorecte, care nu corespundeau cu rapoartele de încercări ce însoţeau combustibilii comercializaţi la pompe. Spre exemplu, la pompă era afişat procentul de biocomponent de 0,8 la sută, în condiţiile în care, la verificarea practică, s-a dovedit a fi de 5 la sută.

Conform legislaţiei in vigoare, distribuitorii finali de benzină sunt obligaţi să afişeze la pompă o etichetă care include următoarele informaţii: cifra octanică „research”, conţinutul de biocarburanţi, existenţa aditivilor metalici  (dacă este cazul), indicarea standardului de produs aplicabil, simbolul „E 10” şi menţionarea conţinutului ridicat de oxigenate, în cazul benzinei având un conţinut de etanol mai mare de 5 la sută v / v sau un conţinut de oxigen mai mare de 2,7 la sută m / m. Distribuitorii finali de motorină sunt obligaţi să afişeze la pompă o etichetă cu următoarele informaţii: cifra cetanică, precum şi conţinutul de biocarburanţi, în special conţinutul de esteri metalici ai acizilor graşi, existenţa aditivilor metalici, dacă este cazul, indicarea standardului de produs aplicabil.

Comisarii au mai găsit la unele staţii de benzină şi un sortiment de lichid de parbriz care, deşi avea o valabilitate de trei ani, nu preciza dacă poate fi utilizat vara ori iarna. Produsul respectiv a fost oprit temporar de la comercializare, până la intrarea în legalitate.
În total au fost oprite temporar de la vânzare aproape 80.000 de litri de combustibil, amenzile aplicate ajungând la 15.000 lei.

Citeşte şi: Un sfert de tonă de carne, retrasă de OPC din magazinele gălăţene

 

 

Citit 5627 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 18:09

15 comentarii

 • postat de Acul in carul cu fan
  Miercuri, 21 Mai 2014 23:27
  89.137.226.***
  Pentru tara si popor,eu ma shushu-n rezervor...
  0
  2
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe
  Miercuri, 21 Mai 2014 11:34
  185.26.182.***
  Totul se face la noi pe zicala devenita SISTEM: LASA MA CA MERGE SI ASA!

  a. ziarista scrie un articol de zazanie, fara cap si coada;
  b. cati soferi au acces pentru daune de 100 lei sa mearga in instanta pentru care gasca tov. avocat cere 1000?;
  c. daca sunt aproximativ bine informat, circuitul smenarilor benzinari sta cam asa:
  - se stabileste o reteta si se transmite "organilor in drept (sigur au si aia masina), se stabileste un pret de baza;
  - se elaboreaza o sarja, se trimite intr-un rezervor de amestec (care poate avea si alte componente), se aranjeaja analiza de livrare;
  - se trimite "amestecul" in rezervoare de stocare - al 2-lea punct de masluire;
  - se alimenteaza cisterna si i se da "analiza" - al 3-lea punct de masluire;
  - se face un transport - al 4-lea punct de masluire;
  - se descarca la benzinarie intr-un rezervor cu o ceva in el - al 5-lea punct de masluire;
  - dureaza pana clientul alimenteaza - al 6-lea punct de masluire.

  Pretul include recuperarea de la noi a hotiei patronate de Daniel Daianu la Bancorex, accize de drum, de poluare, de fum si alte alea, plecand de la cresterea pretului petrolului, acolo unde oamenii sunt platiti proportional, din pret beneficiaza ca renta toata populatia tarii respective.

  Solutia? Benzinarii sa aiba la pompa aparate de analiza, bonul fiscal sa aiba inscrisa automat si calitatea carburantului. Desi, in aceasta situatie se aplica legea: caca bagi, caca scoate calculatorul/analizorul. Doar avem "IT-isti" de mare performanta!

  Suparat de suma platita, pleci si moare masina sau da in gat cand iti este lumea mai draga! Ai iesit de acolo? Pa si pusi!

  DNA-ul, PARCHETELE, DIICOT-urile au pus la pastrare mii de situatii ale Curtii de Conturi, Guvernului, sesizarile romanilor. Le televizeaza pe cele care dau bine la stapani: USA, H-UE sau arendasii/ciocoii lor de aici.

  La multi ani Sfintilor de astazi: Constantin si Elena!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Tudor
  Miercuri, 21 Mai 2014 11:31
  5.13.214.***
  Ca asa-i romanul, e cel mai curajos cand vorbeste evaziv. Daca ii ceri detalii se ascunde. Ori spuneti numele, ori nu mai scrieti nimic. Doamna Carp daca ati fi fost inteligenta, ati fi scris la rubrica comentarii numele benzinariilor sub anonimat....
  0
  4
  Raportează
 • postat de vetsiv
  Miercuri, 21 Mai 2014 09:19
  86.124.204.***
  Dar tu "avocat mihai d." de ce nu spui de la care benzinarie ai fost tras in teapa. Asa ca sa stim si noi ce sa facem. Ce spui?
  0
  5
  Raportează
 • postat de avocat mihai d.
  Marți, 20 Mai 2014 21:31
  84.117.42.***
  Am cumparat benzina proasta si care numai benzina nu era dar am fost baiat destept si am avut bonul si m-am dus apoi la laboratorul de analiza si am testat asazisa benzina pt care am platit 6 lei aproximativ si apoi s-a confirmat ca nu era buna si ca mi-a stricat si motorul si am deschis actiune in tribunal si am cerut despagubiri firmei foarte mari si mi-a fost facuta dreptate! Avem dreptate! Aveam dovezi clare! Asa trebuie sa procedati cand vi se vinde altceva pe post de benzina sau benzina cu apa!
  1
  12
  Raportează
 • postat de ZERO BARAT!
  Marți, 20 Mai 2014 20:23
  5.13.204.***
  INTREB AUTORUL ARTICOLULUI: Atentie la ce si la cine!? Ca nu toti avem in portbagaj ustensile de verificat cifra octanica.. continutul de biocarburant sau alte chestii!!
  SPUNETI FRATILOR CE BENZINARII PRACTICA ASA CEVA , CA SA NU MAI CUMPARAM DE ACOLO! Daca stirea nu este confirmata oficial, astfel inct sa nu va poata ataca nimeni in instanta nu o mai publicati!! Destul de simplu!!??
  0
  16
  Raportează
 • postat de MIHA
  Marți, 20 Mai 2014 20:12
  5.13.133.***
  Benzina mai rea ca la peco Hanu Conachi , peco lu Durbaca Eugen , NU CRED CA GASITI
  0
  15
  Raportează
 • postat de suspectez de mult calitatea benzinei
  Marți, 20 Mai 2014 18:52
  5.13.193.***
  Vrem s-a fim siguri ca punem benzina cu care functioneaza corect motorul masinii noastre.Benzina noi o platim,din ce in ce mai scumpa fara o motivatie corecta .Nu dorim sa platim si defectiuni aparute datorita calitatii dubioase a benzinei.Vrem sa stim care sint statiile de benzina(Benzinariile)care au vindut benzina cu continut de etanol mai mare de 5 la sută v / v; procentul de biocomponent de 5% si existenţa aditivilor metalici peste norma. Sa ocolim aceste statii si s-a incurajam comerciantii corecti .
  0
  12
  Raportează
 • postat de PZVNGHI
  Marți, 20 Mai 2014 18:49
  92.80.151.***
  Dacă nu sunt nominalazaţi furnizorii incorecţi, asistăm la un blat. Pentru ce avem protecţia consumatorului dacă, în urma constatărilor, nu sunt informaţi consumatorii pentru a nu mai fi prada incorecţilor ? Formalism grosolan: Cică Protecţia Consumatorului a constatat, presa ne-a informat. Sfidarea consumatorului.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Dris
  Marți, 20 Mai 2014 17:48
  5.13.153.***
  Jurnalista care a scris acest articol nu este jurnalista este cofetar de profesie, de ce mai scrii un articol sa avertizezi oamenii de un lucru daca nu ii spui exact ca sa stie sa nu mai puna benzina din acel loc? Apuca-te de prajituri tanti.....
  0
  19
  Raportează
 • postat de Jurnalism de rahat
  Marți, 20 Mai 2014 17:15
  109.166.131.***
  Cum sa nu precizezi despre ce benzinarii este vorba? Iti este frica sau ce? Amenzile acelea nu sunt publice? Nu se poate vedea exact despre ce benzinarii este vorba? Cred ca toti cei care am citit articolul avem dreptul si marea curiozitate sa stim. Rusine jurnalistei, mai bine te lasi de meserie
  0
  21
  Raportează
 • postat de Gabriel
  Marți, 20 Mai 2014 15:52
  188.26.122.***
  Amenzi in valoare de 15.000 lei la 6 benzinarii ? Derizoriu !
  0
  21
  Raportează
 • postat de pavelescu
  Marți, 20 Mai 2014 14:11
  5.13.150.***
  pai cica ;atentie;.spuneti care sunt cele 6 benzinarii sa stie toata lumea ca sa putem sa nu mai luam de la ei si astfel ii eliminam si apoi sa nu mai faca asa .asta inseamna economie de piata !!!!!
  0
  38
  Raportează
 • postat de milton
  Marți, 20 Mai 2014 14:11
  89.137.136.***
  articol marca cristina carp : o fi ? n-o fi ? am auzit ca ...., informeaza-te dracului temeinic si spune clar , ala si ala . traverseza strada pana la chioscul vostru si sigur mai auzi vreo barfa de la pensionarii de pe strada si ne-o arunci noua ca stire . ramaneti la fel de jegosi ca si benzinarii pe care ii blamati . care este diferenta intre benzinar cu benzina ,, indoita " si un ziarist care nu este in stare sa ofere o stire completa ?
  2
  33
  Raportează
 • postat de Cumparator de tigai...numai la oferta!!!
  Marți, 20 Mai 2014 12:48
  5.13.225.***
  Stimate "ziarist",articolul este egal cu zero,daca nu informezi si benzinariile de care sa ne ferim!!Dar oare de ce ma mir!!!
  0
  66
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.