SPECTACOL UMANITAR la Teatrul Muzical: Povestea IMPRESIONANTĂ a unei fetiţe de nici trei ani

SPECTACOL UMANITAR  la Teatrul Muzical: Povestea IMPRESIONANTĂ a unei fetiţe de nici trei ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Artiştii Teatrului Muzical vor urca pe scenă, de 1 Iunie, pentru ca o fetiţă de nici trei anişori să poată merge la analize în Germania


Ce aţi simţi dacă într-o bună zi un doctor v-ar spune că puiul vostru suferă de o boală care necesită musai operaşie, altfel îşi pierde rinichiul. Ce aţi simţi dacă, mergând şi consultând un al doilea specialist, vi s-ar spune că trebuie să faceţi două operaţii, iar altul v-ar asigura că trebuie să-i scoată timp de un an ureterul afară, iar copilul să urineze în pungă? Ce aţi mai simţi dacă, întrebând la o clinică în Germania, vi s-ar recomanda ca în niciun caz să nu operaţi copilul, care şi-aşa este prea mic să suporte o astfel de intervenţie. O altă întrebare la o clinică din Belgia, acelaşi răspuns: fără operaţie.

Toată această situaţie nu face parte dintr-un fragment din Kafka, ci este povestea familiei Morărescu, care de câteva luni de zile, de când au aflat că fetiţa lor Miruna are hidronefroză la un rinichi, şi-a transformat zilele şi nopţile într-o căutare înfrigurată pe internet şi pe la cunoştinţe, doar-doar va afla ce trebuie să facă. Între timp, fetiţa de nici trei anişori plânge în fiecare seară de dureri de burtică.

„Am vorbit în Germania cu directorul clinicii din Köln, care mi-a spus că, din datele şi analizele trimise pe email, copilul nu trebuie operat. I-am spus că mă sperie posibilitatea ca Miruna să-şi piardă rinichiul şi mi-a cerut să fac un anumit tip de analiză, care, din nefericire, nu se face la noi. M-a invitat atunci să fac aceste analize la clinica sa, însă acestea costă. Dacă punem în calcul şi cazarea, masa şi transportul am ajunge la aproape 5.000 de euro, bani pe care nu-i avem, mai ales că bugetul familiei a fost sărăcit de multiplele investigaţii şi analize făcute la diverse clinici şi cabinete din România”, ne povesteşte mama Mirunei, Mădălina Morărescu.

Artiştii de la Muzical îşi oferă inima pe scenă

Colegii mamei fetiţei de la Teatrul Muzical au reacţionat firesc, aşa cum îţi ajuţi un prieten aflat la necaz. Întreaga echipă îi invită pe gălăţeni, cu mic cu mare, să vină la spectacolul umanitar „Pe aripile cântului” - cea mai recentă premieră a instituţiei - pe care o vor prezenta chiar duminică, pe 1 iunie, începând cu ora 19,00.

„Ce dar mai frumos i-ar putea oferi oamenii unui copil, decât şansa la o viaţă normală şi la o copilărie fericită? Mai ales că suma nu este atât de mare încât să nu poată fi strânsă”, spun, deopotrivă, directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, şi realizatorul şi dirijorul spectacolului, Dan Egen Drăgoi.

Invitaţiile pot fi găsite la casa de bilete de la Teatrul Muzical şi nu sunt mai scumpe decât un bilet obişnuit de spectacol - 21,60 de lei. Bineînţeles, că tot acolo există şi o urnă în care gălăţenii cu suflet pot face donaţii mai mari.

Cei care vor să doneze direct în contul deschis de familie, o pot face la sucursala Galaţi a Bancpost, cont RO22BPOS18003437752RON01, titular Mădălina Morărescu.

Citiţi şi despre ce veţi vedea în spectacolul umanitar:

Citit 2336 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 22:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.