Gălăţenii vor plăti MAI PUŢIN la factura de curent/ AFLĂ de când
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Gălăţenii vor plăti MAI PUŢIN la factura de curent/ AFLĂ de când
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Românii vor plăti facturi mai mici la energia electrică. Şi asta pentru că, timp de şase luni, componenta de certificate verzi a fost plătită de două ori de către consumatorii finali. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, citat de agerpres.ro. Oficialul nu a precizat însă cu cât se va ieftini energia electrică, spunând că o decizie finală privind procentul de reducere va fi luată în şedinţa Comitetului de Reglementare din perioada următoare.
"Autoritatea face o evaluare şi o regularizare de două ori pe an. Din nefericire, anul 2012 a fost unul special, precum bine ştiţi, când Autoritatea s-a reorganizat. Eu nu caut scuze şi nu scuz. Este, până la urmă, o greşeală - în primul rând una de comunicare şi mai ales în urmărirea mai atentă a operatorilor de distribuţie şi furnizare în relaţia cu consumatorul final', a spus oficialul ANRE.
Scăderea preţului, ce se va aplica începând din luna iulie, vine după ce Electrica a încasat suplimentar, prin dubla taxare a certificatelor verzi, suma de 50 de milioane de lei, pe care se aşteaptă să o returneze consumatorilor, potrivit prospectului de listare la bursă a companiei.
"Deşi costul cu certificatele verzi a fost evidenţiat separat în factura de energie electrică, pentru motive de transparenţă, încă din septembrie 2012, ANRE nu a redus corespunzător tariful reglementat de furnizare. Acest fapt a determinat suportarea de către consumatori de costuri duble cu certificatele verzi (prin includerea acestor costuri în tariful reglementat şi prin facturarea separată a costului cu certificatele verzi) pentru perioada septembrie 2012 - iulie 2013", se arată în document.

 

Citeşte şi:

Statul o dă în "haiducie"/ Energia pentru marile întreprinderi, pe banii tuturor

DNA: ENEL a umflat FACTURILE/ Clienţii au plătit pentru curent MAI MULT decât trebuia

Citit 1660 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 15:01

1 comentariu

 • postat de Păi mai ieftin prin banii furați cu factura? Miștocăreală tată !!!
  Vineri, 20 Iunie 2014 10:55
  109.99.207.***
  Adică după ce-am fost furați ''cu factura'', tot cu banii noștri avem mai ieftin prețul curentului electric fără să fie nimeni vinovat de furtul ''legal''. Hai că-i la mișto.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.