Gălăţenii ne scriu: „Secţia Chirurgie III - o oază în sistemul sanitar românesc”

Gălăţenii ne scriu: „Secţia Chirurgie III - o oază în sistemul sanitar românesc”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne scriu doi gălăţeni care au fost internaţi recent în secţia sanitară amintită


Ne-am obişnuit gălăţenii să apeleze la sprijinul publicaţiei noastre atunci când sunt nemulţumiţi de modul în care au fost trataţi în spital sau de către un anumit medic. Iată că primim de data aceasta informaţii de la pacienţi mulţumiţi de ceea ce se întâmplă într-un anumit compartiment din Sănătatea gălăţeană. Cum ambele ipostaze reprezintă faţete ale realităţii, considerăm că merită cunoscute de cititorii noştri.

Ne-au scris la redacţie Octavian Alexe – kinetoterapeut şi lector universitar la „Dunărea de Jos” - şi colonelul în rezervă Victor Fotache, pentru a-şi arăta admiraţia faţă de profesionalismul echipei de la Secţia Chirurgie III a Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.  

„Toţi cunoscuţii mei, când le-am spus că am ales să fiu operat la Galaţi, mi-au cerut să mă răzgândesc şi să merg măcar la Bucureşti, dacă nu în străinătate. De aceea ţin să precizez, că şi după operaţie şi după perioada post-operatorie petrecută în Secţia de chirurgie III, aş face aceeaşi alegere de 1.000 de ori, deşi sper din toată inima să nu mai am probleme de sănătate. Condiţiile de aici fac notă discordantă cu ceea ce întâlneşti de regulă în spitalele din România. Menţionez că, prin natura muncii mele, îmi sunt cunoscute majoritatea spitalelor din ţară şi pot spune cu mâna pe inimă că aici am găsit una dintre cele mai moderne dotări. În plus, toţi membrii echipei de aici, de la infirmiere, până la asistente şi medici, sunt total atipici pentru imaginea pe care o avem de regulă despre personalul medical din România. Permanent au zâmbet pe buze, nu au discriminat pe nimeni din secţie, indiferent de posibilităţile materiale ale pacienţilor, au fost atenţi la nevoile fiecăruia. Alt lucru remarcabil e faptul că aici actul medical nu este condiţionat sub nicio formă de atenţiile materiale, asta nu înseamnă că nu primesc dacă omul ţine să-i mulţumească după operaţie, dar niciodată înainte şi niciodată nu s-a pus problema ca oamenii de aici să nu-şi facă treaba dacă nu primesc bani de la pacienţi. Remarcabil este şi faptul că aici lucrează unii dintre cei mai buni oameni. Personal, deşi puteam alege orice chirurg din ţară, am preferat să fiu operat de Paul Ichim, şeful secţiei, cel care a reuşit să facă din Chirurgie III o oază a sistemului medical. Ştiu că mulţi vor sări în sus, deoarece îl cunosc probabil numai ca politician, însă la spital Paul Ichim este un chirurg ca nimeni altul, iar sala de operaţii este viaţa lui, aşa cum afirmă de câte ori are ocazia”, ne scrie Octavian Alexe.

Citit 5850 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.