Iarbă tunsă "zero"/ "Politica" lui Kierkegaard în domeniul botanic

Iarbă tunsă "zero"/ "Politica" lui Kierkegaard în domeniul botanic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am remarcat zilele trecute, cu plăcere, că rădăcinile şi chiar copacii aduşi de apă la mal sunt ridicaţi într-o remorcă la malul Dunării, lăsând locul curat. Am verificat însă tot atunci şi ce mai face scara care urcă de la Foişorul mare spre Bulevarul Marii Uniri, care s-a dovedit a fi al marii uimiri! Semnalasem cu puţin timp în urmă vegetaţia care se dezvoltase în proporţii uriaşe, buruienile cotropind scara. Între timp, problema s-a rezolvat! Dar cam în stilul filosofului Kierkegaard, care propune teza “sau - sau”, adică "sau aşa, sau aşa"; cum ar spune românul, “din lac, în puţ”. Căci iarba nu a fost scurtată ci, economic, chelită de tot, tunsă zero, parcă pustiind totul în calea turcilor. O să spuneţi că sunt cusurgiu, însă înainte era neîngrijit, iar acum e chiar deprimant.

Citit 973 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 15:43

1 comentariu

 • postat de Păi nu-i duc capul, motocoasa este pentru gazon, nu pentru iarbă unde se folosește coasa tradițională. Se pot angaja țărani așa cum era odată înainte de 1989.
  Miercuri, 02 Iulie 2014 15:30
  92.86.68.***
  Păi motocoasele sunt specializate pentru gazon, iarbă specializată pentru a rezista la tăierea mecanică de tocător. Cu coasele de mână în tăiere iarba naturală nu este distrusă, ci crește mai departe fără a se usca, metodă folosită pe timpul lui Ceaușescu cu oameni aduși de la țară pe bază de contract, iarba uscată fiind și adunată de țărani pentru a da de mâncare la cai, oi, vaci de prin ograda țăranilor pe timpul Iernii. Ai noștri sunt ''specialiști'' în cheli teii, copaci tăiați aiurea chiar dacă unii erau sănătoși, Iarna sparg gheața cu târnăcopul, dar și trotuarele....parcă sunt adunați cu arcanul, bolovani buni pentru export și meserie în deșert să mute dune de nisip, că nu-i duc capul.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.