Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Unde puteţi încinge grătarul în Galaţi în locuri amenajate (FOTO)

Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Unde puteţi încinge grătarul în Galaţi în locuri amenajate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Venirea căldurii este un prilej bun să ieşiţi din casă şi să petreceţi o zi întreagă la aer liber, cu familia sau cu prietenii, în jurul unui grătar încins, plin cu bunătăţi din carne. Dacă nu v-aţi hotărât încă unde să mergeţi sau doriţi să schimbaţi locul unde vă „afumaţi” de obicei, în materialul următor vă prezentăm pe larg care sunt cele şase locuri de agrement amenajate în Galaţi, vă spunem ce condiţii aveţi acolo şi de câţi bani aveţi nevoie pentru o astfel de ieşire.

Unde este cel mai ieftin să faci grătar în oraş

Dacă vă este poftă de un grătar făcut în aer liber (într-un loc amenajat), ceva mai aproape de casă, puteţi merge la Plaja Dunărea, din Micro 19, lângă Turnul de Televiziune. Aici aveţi la dispoziţie 12 grătare, cu mese şi scaune. Însă pentru a prinde măcar un foişor liber trebuie să plecaţi de acasă foarte devreme şi să aveţi la dumneavoastră şi câteva pături sau cearşafuri în plus, pe care să le puneţi pe scheletul de deasupra mesei care a rămas fără acoperiş. Partea bună (dacă putem să-i spunem aşa) este că aveţi apă curentă şi nu trebuie să vă mai chinuiţi atât de mult la pregătirea mesei. Biletul de intrare pentru adulţi este 6 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 4 lei, parcarea costă tot 4 lei, iar garderoba 1,5 lei. Pentru a ajunge la plaja Dunărea nu trebuie decât să urcaţi fie într-un mijloc de transport în comun, pentru că mai toate au traseu prin zonă, fie să veniţi cu maşina personală sau cu taxiul.

O zi în aer liber, lângă lac

Administratorul Lacului Vânători nu vă oferă cine ştie ce condiţii, însă este cert faptul că acolo aveţi destul loc să încingeţi un grătar şi să vă petreceţi o zi în aer liber.  Acolo sunt amplasate 10 grătare, însă nu aveţi apă potabilă. Biletul de intrare pentru copii, elevi şi studenţi este de 4 lei, pentru adulţi 6 lei, iar pentru parcare plătiţi alţi 4 lei. Dacă în alţi ani puteaţi să veniţi şi cu cortul, administratorul lacului a renunţat la idee, din cauza lipsei electricităţii şi a faptului că musafirii erau prea gălăgioşi. Pentru că e mai departe de oraş, la aproximativ un kilometru de Cimitirul Evreiesc, la Lacul Vânători se ajunge ceva mai greu. Cum mijloacele de transport în comun au capătul traseelor în barieră, de acolo trebuie să luaţi taxiul sau să mergeţi pe jos, dacă nu aveţi maşină personală.

Amatorii de grătar în aer liber pot frige carne şi la Lacul Brateş, situat în zona de nord-est a Galaţiului, la doar trei minute cu maşina de Bariera Traian şi la aproximativ zece minute de centru. Acolo puteţi ajunge fie cu maşina personală, fie cu taxiul, fie cu maxi taxi până în barieră după care puteţi merge pe jos (dacă nu aveţi bagaje prea grele) maximum 15 minute. Administratorul lacului se laudă că le oferă clienţilor condiţii foarte bune, la preţuri accesibile. „Avem 85 de grătare, ceea ce nu mai găsiţi în niciun alt loc special amenajat în tot Galaţiul, 185 de pavilioane, fiecare pavilion are 10 locuri, deci peste 1.800 de locuri de stat jos efectiv, 40 de umbrele, apă caldă, apă rece la robinet. Avem tot ceea ce-şi doreşte gălăţeanul pentru o zi minunată în aer liber”, ne-a spus administratorul complexului, Ibolya Cecilia Rusu. 10 lei costă intrare pentru adulţi, 5 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, iar pentru micuţii de până la 7 ani părinţii nu plătesc.

În mijlocul naturii, la Zătun

Vă puteţi bucura de o zi însorită, cu carnea sfârâind pe grătar, şi la Complexul Zătun, situat la aproximativ 10 kilometri de oraş. La intrare, adulţii plătesc 10 lei iar accesul copiiilor este gratuit. „În apropierea luciului de apă sunt instalate mese, băncuţe, 10 grătare duble, coşuri de gunoi şi foişoare”, ne-a spus Vali Viorel Sandu, directorul instituţiei care administrează zona. Însă, trebuie să ştiţi că acolo nu există curent electric, apă potabilă sau canalizare. Aveţi însă mai multe containere pentru gunoiul menajer şi pentru deşeurile selective. La Zătun se poate ajunge doar cu maşina personală sau cu taxiul, iar drumul până acolo este bun. Mergeţi spre Vama Giurgiuleşti, iar după 6 kilometri parcurşi viraţi la dreapta pe digul de la malul Dunării, spre Cotul Pisicii.

La mică distanţă de Zătun se află balta „La Salcâmi”. Acolo există două bazine, iar pentru a vă petrece o zi în natură, trebuie să închiriaţi unul dintre acestea, indiferent dacă veniţi să faceţi plajă, să încingeţi un grătar sau să pescuiţi. Bazinul mic, de jumătate de hectar, poate fi închiriat cu 150 de lei, iar preţul închirierii bazinului mare, de 1,5 hectare, ajunge la 300 de lei, plus 10 lei pentru fiecare persoană. Durata închirierii este de la ora 7:00 dimineaţa până a doua zi la ora 7:00. Acolo aveţi amenajat grătar, foişor şi loc de joacă pentru copii.

La pădure, cu o taxă de un leu

Una dintre cele mai frecventate zone de agrement din Galaţi este Pădurea Gârboavele, întinsă pe o suprafaţă de 170 de hectare, la aproximativ 17 km de Galaţi, pe DN24D care duce spre Cuca. „La intrare avem o taxă de un leu (taxa de ecologizare) şi fiecare gălăţean primeşte şi un sac menajer, în care să-şi arunce gunoaiele, iar pentru parcare se plăteşte cinci lei. Zona de picnic este împărţită în două. Avem o zonă special amenajată cu foişoare, peste 120 de grătare, peste 100 mese, peste 300 de bănci, dar este şi o zonă neamenajată, unde pot veni cei care vor să se aşeze cu pătura direct pe jos şi îşi aduc grătarul de acasă”, ne-a declarat Vali Viorel Sandu, director al Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi. Tot acolo aveţi toalete ecologice, două cişmele de unde puteţi lua apă, vă puteţi consuma energia pe cele două terenuri de fotbal din zonă, iar copiii se pot distra pe cele trei terenuri de joacă. La Gârboavele, puteţi ajunge doar cu maşina personală sau cu taxiul.

Riscul grătarului în locuri neamenajate

Acestea sunt cele şase locuri amenajate din Galaţi unde puteţi face grătar. Însă, sunt şi persoane care fie vor să evite aglomeraţia, fie nu doresc să mai plătească bilet de intrare într-un spaţiu special amenajat, şi aleg să facă grătar unde apucă: la malul Siretului, la malul Dunării sau pe partea cealaltă a fluviului, în păduricea situată în valea cartierului Micro 20, la ieşire spre Brăila. Însă se distrează „pe barba lor”, pentru că aprinderea focului în afara locurilor amenajate este interzisă, iar amenda poate ajunge până la 5.000 de lei (conform celor de la Garda de Mediu).

Citeşte şi: Campanie VL "Eu vara nu dorm"/ Pleci în concediu? Nu-ţi lăsa casa pe mâna hoţilor!

Citit 4266 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.