Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Ce medicamente NU trebuie să vă LIPSEASCĂ din bagaje

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Ce medicamente NU trebuie să vă LIPSEASCĂ din bagaje
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că vacanţa/concediul este perioada în care uităm de orice fel de probleme şi ne reîncărcăm bateriile. Însă pentru a evita întâmplările neplăcute, nu trebuie să uitaţi acasă trusa medicală. Aşa că, înainte de plecare, trebuie să cumpăraţi medicamentele necesare situaţiilor neprevăzute.

Am stat de vorbă cu medicul Valentin Boldea, care ne-a făcut cele mai bune recomandări pe care vrem să vi le împărtăşim şi dumneavoastră.

Ce trebuie să conţină trusa medicală a turistului

"Atunci când plecăm în vacanţă, e bine să avem în trusa medicală comprese sterile, o soluţie dezinfectantă pe bază de iod (betadină) sau apă oxigenată. E bine să avem şi spirt, tot în scop dezinfectant, fie pentru dezinfectarea plăgilor, fie a mâinilor în cazul în care turiştii nu au unde să se spele înainte de a mânca, o faşă şi leucoplast", ne-a spus medicul Valentin Boldea.

Tot medicii vă recomandă să adaptaţi trusa medicală în funcţie de zona în care mergeţi în vacanţă. „La munte, cea mai des întâlnită patologie este cea legată de alergiile cutanate sau afecţiunile respiratorii, pentru că aerul este mai rece şi sunt variaţii de temperatură semnificative. E bine să avem la noi antiinflamatoare, antialergice şi eventual câteva antibiotice. Dar acestea să fie luate eventual după consultarea medicului de familie", vă recomandă Valentin Boldea. Cele mai cunoscute şi utilizate medicamente împotriva alergiilor sunt Claritine, Flonidan şi Symphoral. Dacă sunteţi persoane sensibile şi ştiţi că răciţi repede, nu ar strica să aveţi în bagaj câteva pastile de Parasinus sau Nurofen, dar şi plicuri de Coldrex, Modafen sau Fervex.

În vacanţa petrecută la mare, există riscul apariţiei insolaţiei şi a arsurilor solare. Aşa că e bine să avem la noi o soluţie cutanată calmantă, pe bază de alcool mentolat, inflamatoare precum Ibuprofen sau Aspirină. Insolaţia se poate trata cu antalgice (Algocalmin) pentru durerile de cap, cu antipiretice pentru febră (Paracetamol, Aspirină, Paduden, Ibalgin) sau putem apela la Antinevralgic. În asemenea situaţii, persoana care a făcut insolaţie trebuie să bea multe lichide (apă plată cu lămâie sau ceaiuri) şi să stea cu comprese reci pe frunte.

Oriunde aţi merge, afecţiunile digestive pot apărea atunci când vă e lumea mai dragă, în special din cauza schimbării alimentaţiei şi a mediului. Cele mai frecvente tulburări digestive, enterocolitele (se manifestă prin diaree, senzaţii de greaţă, vărsături), pot fi tratate cu Metoclopramid, Furazolidon, pliculeţe de Smecta sau Imodium. Iar în caz de constipaţie, vă puteţi trata cu laxative: Dulcolax, Tranzactiv, Sennalax.

Dacă plecaţi în vacanţă în afara ţării este necesar să aveţi în bagaje asigurarea medicală, să vă interesaţi din timp ce boli riscaţi să contractaţi acolo sau dacă este necesar să faceţi preventiv vreun vaccin (cea mai bună şi sigură sursă de informare este site-ul Ministerului de Externe, secţiunea „Sfaturi de călătorie”) şi, nu în ultimul rând, să mergeţi la medic pentru a vă recomanda cel mai bun tratament, în funcţie de alegerile dumneavoastră de călătorie.

CITEŞTE ŞI: Campania VL "Eu vara nu dorm"/ Cât vă COSTĂ vacanţa la MARE în oraşul Constanţa

Citit 2654 ori Ultima modificare Luni, 07 Iulie 2014 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.