ABSOLVENȚII de liceu pot beneficia de INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ/ ACTE NECESARE

ABSOLVENȚII de liceu pot beneficia de INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ/ ACTE NECESARE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe tot parcursul lunii trecute, un număr de 1.021 de absolvenţi de liceu au depus dosare la AJOFM, pentru a beneficia de indemnizaţia în valoare de 250 de lei, timp de şase luni. Pentru a primi banii aferenţi, cei care au finalizat liceul se pot înregistra în evidenţa AJOFM, la sediul de pe strada Domnească nr. 191, în termen de 60 de zile de la absolvire, care se calculează în felul următor: începând cu data absolvirii studiilor, dacă aceasta este menţionată pe adeverinţa sau certificatul eliberat de instituţia de învăţământ, sau începând cu data de întâi a lunii următoare celei înscrise în adeverinţă.

"Pentru absolvenţii de liceu, termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii liceului şi nu este condiţionat de susţinerea şi promovarea examenului de bacalaureat. Pentru anul şcolar 2013-2014, data absolvirii este 30 mai", ne-a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Magdalena Hâncu.

Înregistrarea tinerilor absolvenţi ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenţie a un dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii -  original şi copie, act de identitate - original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă.

De menţionat este faptul că absolvenţii care decid să îşi continue studiile, precum şi cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire, nu vor beneficia de cei 250 lei.

CITEŞTE ŞI: Oportunitate pentru gălăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă: Peste 160 de JOBURI în STRĂINĂTATE

Citit 27656 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.