ABSOLVENȚII de liceu pot beneficia de INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ/ ACTE NECESARE

ABSOLVENȚII de liceu pot beneficia de INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ/ ACTE NECESARE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe tot parcursul lunii trecute, un număr de 1.021 de absolvenţi de liceu au depus dosare la AJOFM, pentru a beneficia de indemnizaţia în valoare de 250 de lei, timp de şase luni. Pentru a primi banii aferenţi, cei care au finalizat liceul se pot înregistra în evidenţa AJOFM, la sediul de pe strada Domnească nr. 191, în termen de 60 de zile de la absolvire, care se calculează în felul următor: începând cu data absolvirii studiilor, dacă aceasta este menţionată pe adeverinţa sau certificatul eliberat de instituţia de învăţământ, sau începând cu data de întâi a lunii următoare celei înscrise în adeverinţă.

"Pentru absolvenţii de liceu, termenul de 60 de zile se calculează de la data absolvirii liceului şi nu este condiţionat de susţinerea şi promovarea examenului de bacalaureat. Pentru anul şcolar 2013-2014, data absolvirii este 30 mai", ne-a explicat purtătorul de cuvânt al AJOFM, Magdalena Hâncu.

Înregistrarea tinerilor absolvenţi ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenţie a un dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii -  original şi copie, act de identitate - original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă.

De menţionat este faptul că absolvenţii care decid să îşi continue studiile, precum şi cei care nu au respectat termenul de depunere a dosarului de 60 de zile de la absolvire, nu vor beneficia de cei 250 lei.

CITEŞTE ŞI: Oportunitate pentru gălăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă: Peste 160 de JOBURI în STRĂINĂTATE

Citit 27588 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 22:25

4 comentarii

 • postat de relu
  Marți, 04 Noiembrie 2014 23:03
  46.102.33.***
  Buna seara,i.mi puteți spune si mie la ce termen după depunerea dosarului de șomaj voi primi bani,deoarece am depus al doilea dosar dar nu am primit niciun ban...va multumesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rupedeal Andrei
  Luni, 20 Octombrie 2014 13:18
  188.25.79.***
  Buna ziua.. se mai poate depunde si acum pentru ca eu am terminat Liceul pe 1 septembrie 2014 si chiar sunt curios daca se mai poate ..va multumesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARGELATU
  Marți, 15 Iulie 2014 15:13
  151.18.143.***
  Domnule "nemultumit" trebuie sa intelegi ca cei care au terminat un liceu au si ei dreptul la un loc de munca cum era odata si cum este si normal.Acum in capitalismul asta de cumetrie este inposibil ca un absolvent de liceu oarecare sa poata gasi un loc de munca onorabil in conformitate cu pregatirea sa,ca mai apoi sa isi poata intemeia o familie.Acest lucru nu se mai poate pentru ca societatea noastra numai este "multiralateral dezvoltata" si toti acesti oameni proaspeti absolventi intra in viata cu stangul iar cei mai multi vor ingrosa randurile somerilor pentru ca capitalismul nu poate oferi solutii pentru toti membrii unei societati.Noi romanii ne-am revoltat in '89 dar peste 60% dintre noi traim mai prost ca atunci si din pacate nici nu avem perspective pentru ca suntem impotenti,capitalismul romanesc nu poate face nimic pentru omul de rand pentru ca el este bazat pe coruptie la toate nivelurile,care la randul ei genereaza saracie.Ar mai fi multe de spus dar nu cred ca meriti!
  0
  6
  Raportează
 • postat de nemultumit
  Marți, 15 Iulie 2014 11:45
  86.127.211.***
  Nu inteleg de ce au posibilitatea de a primi somaj imediat ce au terminat liceul, fara a fi conditionati de gasirea unui loc de munca. N-au invatat nimic in liceu, vor continua sa traiasca pe spinarea parintilor. Daca nu-i motivam sa-si gaseasca de lucru, de ce s-ar obosi ?
  De exemplu, la Gradina Botanica se plang ca sunt putini oameni si din cauza asta programul este pana la ora 18, accesul fiind permis pana la ora 17, in timpul saptamanii, indiferent de-i vara sau iarna. Cum ar vrea sa ajungem in Gradina pana la acea ora, nu stiu, tinand cont ca un program de lucru se termina la 16,30 cel mai devreme. Probabil populatia Galatiului, cea care munceste, are dreptul sa se plimbe doar in weekend. Puturosii cu somaj au timp pana-n ora 17. Iar copiii, care sunt in vacanta, sa stea in casa sau printre betoane....
  3
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.