Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă CAZAREA LA PENSIUNILE din Galaţi

Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât costă CAZAREA LA PENSIUNILE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concediul de vară nu însemnă pentru toată lumea o plecare la munte sau la mare, departe de casă, unde să se simtă bine cu prietenii şi cu familia. Chiar dacă pare absurd pentru unii, şi în judeţul Galaţi sunt numeroase pensiuni, care oferă cazare şi alternative de distracţie, cum ar fi: sesiuni de pescuit, bălăceală în piscină, stat la plajă sau practicarea unor sporturi în aer liber. Noi am căutat pensiunile din judeţ, am ales aleatoriu câteva vile şi hoteluri din oraş, şi am hotărât să vă arătăm ce tarife au şi ce condiţii le oferă turiştilor. Rămâne ca dumneavoastră să hotărâţi dacă merită sau nu să daţi bani pentru o vacanţă petrecută practic acasă.

Vacanţă la Gârboavele

Complexul "Pibunni", situat în Pădurea Gârboavele, la aproximativ 17 kilometri de oraş, dispune de bar de zi, terasă, parcare, teren de sport polivalent cu gazon artficial şi nocturnă, piscină, mese de tenis şi biliard, lac artificial pentru pescuit. Pentru o noapte petrecută într-o cameră dublă plătiţi 100 de lei, iar apartamentul cu patru paturi costă 200 de lei.

La Complexul "Stejarul", tot de la Gârboavele, pentru camera dublă trebuie să scoateţi din buzunar 195 de lei pe noapte, iar dacă doriţi să dormiţi la căsuţă, cameră dublă vă costă 225 de lei. Pentru ambele variante, aveţi micul dejun asigurat. Camerele sunt dotate cu toaletă complet utilată, minibar, aer condiţionat şi televiziune prin cablu. Turiştii au la dispoziţie teren sintetic de fotbal, piscină pentru adulţi şi pentru copii, loc de joacă pentru cei mici, terase şi foişoare din lemn pentru luat masa în natură.

Ca alternativă de petrecere a timpului liber, puteţi vizita Muzeul Satului, pentru a vedea gospodăriile tradiţionale din Corod, Măstăcani, Cavadineşti şi Cahul, de acum un secol. Biletul costă 3 lei, iar muzeul poate fi vizitat în weekend, între orele 10.00 şi 17.00. Copiii au acces gratuit.

Dacă nu aţi mai mers niciodată la o lecţie de echitaţie, herghelia de la Tuluceşti vă stă la dispoziţie. Aici o oră de călărit costă 40 de lei, se poate face între 8.30 şi 16.30, dar programarea trebuie facută cu o zi înainte.

Tarife la Complexul Brateş

Vă puteţi petrecere vacanţa şi la Complexul Brateş, aflat pe marginea lacului cu acelaşi nume. Aici găsiţi terase acoperite sau în aer liber, plajă amenajată cu umbrele şi şezlonguri, zonă de agrement pentru grătar, terenuri de volei şi fotbal pe plajă, dar şi spaţiu de joacă pentru copii. Dacă staţi peste noapte într-o căsuţă de lemn, trebuie să plătiţi 70 de lei pentru două persoane.

Relaxare în zona rurală

Dacă doriţi să vă cazaţi în Şendreni, o variantă ar fi Motelul „Didona”, situat la zece kilometri de Galaţi, pe şoseaua Galaţi - Tecuci DN 25. Pentru confortul turiştilor, motelul dispune de opt camere elegante, care asigură 18 locuri de cazare, terasă, spaţii de recreere şi aproximativ 50 locuri de parcare. Camera dublă matrimonială costă 121 de lei, cea cu trei paturi 141 de lei, iar micul dejun este 15 lei de persoană.

Tot la Şendreni, pensiunea de două stele „Siret” oferă o grădină cu piscină interioară, loc de joacă pentru copii şi internet Wi-Fi. Camera dublă cu baie comuna poate fi închiriată cu 88 lei, iar camera de familie (doi adulţi şi copii) cu 120 de lei. Cei care ajung în zonă şi vor să iasă în aer liber, pot pescuit în râul Siret, aflat aproape de pensiune, sau în lacurile Lozova, Potcoava sau Mălina.

În oraşul Târgu Bujor, găsiţi pensiunea "Valgeo". Aici proprietarii au stabilit următoarele tarife: camera cu un pat - 40 de lei, camera cu două locuri - 50 de lei, iar cea cu trei locuri - 55 lei.

La Hanul de la Iveşti, 70 de lei costă camera cu două sau trei paturi ori camera matrimonială.

La Ghidigeni, localitate aflată la 100 de kilometri de Galaţi, la SC Marginela SRL, şederea pentru o noapte costă 40 de lei.

Cazare în oraş

Vila „Classic”, situată pe strada I.L.Caragiale, în centrul oraşului, le oferă turiştilor patru camere şi două apartamente, cu televizor, telefon, minibar, internet, dar şi transport la şi de la aeroport. Camera dublă matrimonială poate fi închiriată cu 180 de lei, în timpul săptămânii, şi 160 de lei, în weekend, iar apartamentul cu două camere costă 200 de lei, de luni până vineri, respectiv, 180 de lei, la sfârşitul săptămânii. La Vila de trei stele „Belvedere”, situată în partea superioară a falezei Dunării, pentru o cameră dublă plătiţi 195 de lei, pentru o garsonieră 270 de lei, iar preţul unui apartamentul cu două camere ajunge la 330 de lei.

Tot pe faleză, găsiţi cazare şi la Hotelul „Royale”. Aici, dacă dormiţi într-o cameră dublă vă costă 220 de lei, dar puteţi închiria şi o garsonieră cu 315 lei. Tarifele includ cazare, mic dejun şi minibar.

Hotelul „Faleza” pune la dispoziţia turiştilor camera pentru o singură persoană la 200 de lei, cea dublă la 230 de lei, iar închirierea unui apartament ajunge la 280 de lei. Toate camerele au vedere la Dunăre.

Hotelul „Magnus”, din Micro 20, le oferă oaspeţilor camera dublă, cu mic dejun inclus, la 225 de lei şi apartamentul cu două camere la 295 de lei, tot cu mic dejun inclus. În incintă, se află şi „Crama Lăutarilor”, un restaurant cu specific românesc.

 

CITEŞTE ŞI: PROIECT de vacanţă cu VOLUNTARI străini, la Şcoala numărul 31 (FOTO)

Citit 4048 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.