Ultimele METODE de-a lua ŢEAPĂ pe internet

Ultimele METODE de-a lua ŢEAPĂ pe internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Escrocii care dau ţepe pe Internet au găsit o nouă modalitate prin care să lase românii creduli fără sute de euro. Potenţialele victime văd un anunţ imobiliar pe site-uri cunoscute (B365.ro a identificat doar tocmai.ro), iar oferta pare excelentă, ba chiar prea frumoasă pentru a fi reală. Lucru, de altfel, adevărat, deoarece escrocii, folosindu-se de numele cunoscutei companii imobiliare Remax, reuşesc să ţepuiască românii cu sume care depăşesc, de multe ori, 1000 de euro.

Cititorul care a semnalat metoda hoţilor a văzut un anunţ pe tocmai.ro, al unui proprietar care dădea spre închiriere un apartament amplasat într-un complex rezidenţial, apartament cu trei camere, de 170 de mp. Chiria cerută era de 380 euro/ lună. Aparent, o afacere foarte bună, mai ales că apartamentul era într-o stare excelentă.

Cititorul a contactat persoana care a pus anunţul, pentru a merge la o vizionare. Însă aşa-zisul proprietar i-a trimis un e-mail în care i-a explicat că el a fost directorul unei firme din România, dar aceasta a intrat în insolvenţă şi a trebuit să se întoarcă în Grecia, ţara lui natală. În plus, el i-a spus potenţialei victime că pentru a închiria apartamentul trebuie să plătească o lună de chirie şi două luni de garanţie în avans, mai exact 1140 de euro. Apoi, aşa-zisul proprietar i-a spus victimei că a găsit o soluţie ideală pentru încheierea afacerii. Soluţia ar fi fost oferită de compania de servicii imobiliare REMAX, escrocul dându-i victimei şi link-ul site-ului cu informaţiile respective.

Potrivit acestui site, cel care vrea să închirierze ar trebui să trimită banii, iar proprietarul cheile şi documentele care dovedesc că deţine acel apartament, către o agenţie REMAX. Însă ţeapa abia acum apare: clientul trimite banii ca să vizioneze apartamentul şi să primească o cheie. Pe respectivul site este precizat faptul că, dacă cel care închiriază apartamentul nu este mulţumit, are posibilitatea, în două zile, să ceară banii înapoi.

Numai că, după o căutare pe Google, cititorul a realizat că respectivul site al cărui link i-a fost dat de aşa-zisul proprietar grec era doar o copie bine făcută după adevăratul site al REMAX şi că toată povestea a fost doar o tentativă de escrocherie.

Site-ul clonă al Remax care încearcă să escrocheze românii este: http://remaxrentalservice.com.

Vezi mai multe pe B365.ro

(sursa REALITATEA.NET)

Citit 5035 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.