Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât vă costă VACANŢA ÎN SIBIU şi ce puteţi vizita acolo

Campania VL „Eu vara nu dorm”/ Cât vă costă VACANŢA ÎN SIBIU şi ce puteţi vizita acolo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru iubitorii plimbărilor într-un oraş în care modernul aer occidental se îmbină cu atmosfera burgului medieval, Sibiul reprezintă destinaţia perfectă pentru o vacanţă liniştită şi interesantă. Doar la o simplă plimbare puteţi descoperi istoria fascinantă a acestor locuri: Piaţa Unirii, Zidurile Cetăţii, Piaţa Mare, Piaţa Mică, Turnul Sfatului, Pasajul Scărilor, Palatul Brukenthal etc. Sau pot face o călătorie în timp vizitând Muzeul "ASTRA", situat în Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în are liber din Europa, unde puteţi vedea locuinţe tradiţionale româneşti din toate zonele ţării. Locuri frumoase, care-şi aşteaptă turiştii, sunt şi în multe zone ale judeţului.

 

Cazare în Sibiu

Complexul Turistic „Parc Sibiu” pune la dispoziţia turiştilor garsoniere dotate cu bucătărie, frigider, baie proprie, internet Wi-fi, la preţul de 60 de lei. Dacă doriţi să staţi pe timpul vacanţei tot într-o garsonieră, puteţi alege şi garsoniera „Cristina”, situată în zona Calea Cisnădiei, la aproximativ zece minute de centrul istoric. Pentru o noapte petrecută acolo, plătiţi 79 de lei. Aproape de centrul istoric este şi Pensiunea „Baroc” ce oferă spre cazare cinci camere duble, la preţul de 75 de lei, un living, bar, curte cu spaţiu amenajat pentru grătar. Şi, dacă sunteţi o gaşcă mai mare, puteţi închiria la cheie întreaga pensiune, cu 375 de lei pe zi. La Pensiunea „Richard”, camera dublă costă 90 de lei, cea cu trei locuri 130 de lei, iar la Pensiunea de trei stele „Ambra”, camera dublă este 100 de lei. Turiştii mai cu dare de mână, pot dormi într-o cameră dublă a hotelului „Gallant”, cu 171 de lei pe zi, sau într-una cu pat matrimonial şi alte două paturi de o singură persoană, cu 216 lei.

 

Vacanţă în Ocna Sibiului

Dacă vreţi să vizitaţi împrejurimile Sibiului şi căutaţi un loc de cazare în afara oraşului, aveţi numeroase oferte şi în staţiunea balneoclimaterică „Ocna Sibiului”, o zonă cu peste 50 de lacuri sărate. În plus, pe lângă plimbările în natură, puteţi opta să faceţi şi tot felul de proceduri medicale cum ar fi: împachetări cu nămol, electroacupunctură, băi cloruro-sodice, hidro-kinetoterapie, electroterapie. În staţiune veţi găsi şi o bază de agrement cu teren de tenis, fotbal, volei, piscine interioare şi exterioare, sală de forţă, masaj, saună, jacuzzi.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ Cât COSTĂ o ciorbă de burtă în restaurantele gălăţene

Casa de vacanţă „Bogdan” anunţă pe internet, că oferă spre închiriere camere duble la 70 de lei şi triple la 75 de lei, însă baia este pe hol. Cu zece lei în plus vă puteţi caza la Casa „Stănilă”, situată la zece minute de lacurile sărate. Pensiunea „Brâncoveanu”, de deasupra lacului cu acelaşi nume, îşi aşteaptă oaspeţii în camere duble la preţul de 100 de lei pe zi. Cei care vor condiţii de cazare de hotel, pot alege „Lacul Verde”. Aici camera dublă costă 140 de lei, cea triplă 175 de lei, iar cea cu patru locuri ajunge la 210 lei.

 

Păltiniş – cea mai veche şi înaltă staţiune din ţară

Turiştii care aleg ca destinaţie zona Sibiului trebuie să ştie că, pe internet, găsesc numeroase oferte de cazare şi în staţiunea Păltiniş. Vila „Vânătorul” oferă spre închiriere camera dublă la 80 de lei, iar cea cu trei paturi la 100 de lei. La Casa „Vis Împlinit” camera dublă costă 120 de lei. Printre cele mai mari tarife sunt la pensiunea de patru stele „Rafael”, ce dispune de 12 camere. Clienţii pot dormi într-o cameră dublă cu 170 de lei pe zi, în timpul săptămânii şi 190 de lei, în weekend, camera triplă este 210 lei, respectiv 230 de lei, iar preţul celei cu patru locuri ajunge la 230 de lei în timpul săptămânii şi 250 de lei, în weekend.

Cum ajungem la destinaţie

Turiştii care preferă să plece cu maşina în vacanţă, au de parcurs de la Galaţi până la Sibiu puţin peste 400 de kilometri, pe cea mai scurtă rută: Galaţi – Focşani – Braşov – Sibiu, ajungând la destinaţie în aproximativ şase ore. Ceva mai mult vor parcurge pe ruta Galaţi - Brăila - Buzău - Braşov - Sibiu, dar drumul e mai puţin aglomerat, iar şoselele ceva mai bune. 

Se poate poposi la munte şi cu trenul. Însă nu există rute directe, ci doar garnituri care trebuie schimbare la Predeal, Braşov sau Bucureşti. Preţul biletului pentru o persoană, la clasa a II-a variază între 87 şi 124 de lei. 

Iar cu microbuzul, care pleacă de la hotelul Magnus, din Micro 20, de la orele 06,00 şi 15,30, un drum costă 75 de lei.

Din Sibiu, găsiţi fie microbuze, fie autobuze, care fac curse regulate între oraş şi principalele staţiuni din judeţ.

Citit 3095 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.